Uudenmaan rastipäivät kisattu onnistuneesti

Kahvion väkeä

Tulospalvelun väkeä

Maali odottaa sunnuntain ensimmäistä tulijaa

 

 

 

 

 

 

 

51. Uudenmaan Rastipäivät kisattiin tänä viikonloppuna Rajamäellä. Ajankohta on nyt tavanomaista kuukautta myöhemmin. Lauantain ohjelmassa oli keskimatkan kisa ja sunnuntaina pitkä matka joka oli nyt samalla Uudenmaan alueen AM-kilpailu. Kilpailunjohtajana ja nyt ratamestariryhmän johtajanakin toimi Ari Enroth, Matti Liukkonen lasten ratamestarina. Paljon muitakin aktiiveja oli mukana kisajärjestelyissä. Kilpailuihin ilmoittautuneita lauantaina oli 363 ja sunnuntaina 477, lisäksi n. 50 kuntosuunnistajaa.

Lauantain keskimatkalla oli käytössä Metistönmäen pitkästä aikaa käytössä ollut pieni maastoalue. Varsin hidaskulkuinen ja tiheähkö maasto ja vaativat tarkat radat toivat haasteita kilpailijoille. Pääsarjoissa miesten nopein oli IkNV:n Mikko Siren ja naisissa voiton otti EsSun Inari Karppinen. Säänkestävä karttamateriaali ei ollut ihan yhtä laadukas kuin ennen. Sunnuntaita varten kartat pussitettiin, joka oli erittäin hyvä toimenpide sään takia. Sunnuntaina oli vuorossa Pinninnummen maasto, jossa maaston alku ja loppu oli nopeampaa ja keskivaiheilla hidaskulkuista sekä vaativaa maastoa. Lisähaastetta tuli voimakkaasta saderintamasta, näin koko kisan aikana satoi varsin paljon, sade loppui juuri kun kisakin oli ohi. Maasto oli märkä ja liukas, ilmakin jo hyvin viileä. Radat olivat suunnassa kulkua ja kartanlukutaitoa vaativat. Miesten kisan nopein ja samalla AM-kultamitalisti oli Lynxin Juuso Viskari. Naisissa mestariksi juoksi vielä nuortensarjalainen HiKin Virna Pellikka, hieman häntä nopeampi oli PIFiä edustava Amy Nymalm.

Rykmentin nuoria oli myös kisassa mukana, pari mitalistiakin saatiin. Sunnuntaina AM-mestaruuteen juoksi H16-sarjan Otso Leinonen, hopeaa sai D12-sarjan Vilja Hyvämäki.

Järjestelyt menivät kaikkiaan erittäin hyvin, sunnuntain sää nyt ei toki ihan suosinut. Tällä kokeneella porukalla järjestää kyllä kisat moninkertaisesti suuremmallekin osanottajajoukolle. Ensi vuonna sitten taas uudestaan. Nyt valmistautumaan Venlojen ja Jukolan viestiin.

Linkki kisasivuille

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *