Omatoimiharjoitukset/koululaisharjoitukset

Tälle sivulle kerätty omatoimista suunnistustekemistä.

Koulusuunnistusharjoitukset

Tarjoamme myös tänä syksynä lisäpalveluita Nurmijärven koulujen suunnistusopetuksen tueksi. Olemme tehneet 10 rastin harjoitusradat Klaukkalassa Vesitorninmäkeen ja Syrjälän ja Harjulan koulujen vieressä olevaan maastoon, Kirkonkylässä Parkkimäkeen ja Rajamäessä Käpylännummeen. Suunnitelmana on, että rastiliput ovat maastossa 31.10.2022 saakka, mutta tarvittaessa voimme antaa rastien olla maastossa pidempäänkin. Seuraavana vuonna viemme rastiliput uusiin rastipisteisiin. Lisäksi voimme toimittaa koulujen käyttöön koulun tarpeiden mukaisesti rajattuja karttaotteita uusimmista suunnistuskarttaversioista.

Maastoon on viety pieniä (15 cm x 15 cm) kankaisia rastilippuja, joihin on kirjoitettu mustalla tussilla rastikoodit 31-40. Rastilipun oikeassa alakulmassa on RR-kirjaimet. Ilmoittakaa Ari Enrothille (ari.enroth(at)proagria.fi), jos joltain rastilta rastilippu on kadonnut. Viemme uuden rastilipun kadonneen rastilipun tilalle. Harjoitusrasteista on tehty sekä kaikki rastit kartat että ratakohtaiset kartat (2-5 rataa/maasto). Vesitorninmäen ja Syrjälän/Harjulan kartat ovat mittakaavassa 1:5000 ja muissa koulusuunnistuskartoissa mittakaava on 1:7500. Tarvittaessa voimme tehdä kartoista myös muissa mittakaavoissa olevia versioita.

Järjestämme Käpylännummen maastossa Nurmijärven Iltarastit 11.10.2022 ja nämä iltarastiradat ovat käytettävissä omatoimiharjoitteluun ja koulusuunnistukseen viikon ajan (11.-17.10.2022). Myös muita Nurmijärven Iltarastien ratoja saa käyttää koulujen suunnistuksiin, jos maasto ja ajankohta ovat sopivia.

Linkki koulusuunnistusratojen karttatiedostoihin: https://drive.google.com/drive/folders/17XfaIzJIDWduJZ3alTlscpN9fnkxRtsz?usp=sharing

Omatoimi-iltarastit

MOBO-radat Nurmijärvellä

Kiintorastit Nurmijärvellä

Running Wild -reitinvalintaharjoituksia

Lisäksi Nurmijärven kunnan nettisivuilta löytyy RR:n karttoja pdf-muodossa tulostettavaksi.

Palautetta ja vinkkejä kaikenlaisesta suunnistustekemisestä voi lähettää osoitteeseen rajamaenrykmentti@gmail.com.

Comments are closed.