Suomen rastiviikkojen katsaus rykmenttiläisittäin

Pertti Nieminen matkalla 1. osakisan voittoon H75-sarjassa. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

Suunnistuksen FIN5 rastiviikko kisattiin poikkeuksellisesti jo kesäkuun viimeisellä viikolla Tampereen seudulla vaihtelevissa maastoissa.  Osanottajamäärä oli osakilpailuissa 700-900 hengen luokkaa, selvästi aiempaa alemmalla tasolla. Lisäksi mukana olivat kuntosuunnistajat. Toinen osakisa oli sprintti ja pääsarjojen WRE-kisa Tampereen keskustassa, muut metsäkisoja Kangasalla, Ylöjärvellä ja Tampereella.  Rykmenttiläisiä oli mukana nyt vain muutamia.

Viikon kokonaistuloksissa Pauli Savela oli H50AL- sarjan toinen ja Lassi Liukkonen H10RR-sarjan kolmas. Yksittäisissä osakisoissa rykmenttiläisiä oli enemmän ja menestyksekkäänäkin. Osakilpailuvoittoihin ylsivät Matti Liukkonen H40 A-sarjassa 4. ja 5 osakisassa, Pertti Nieminen H75-sarjassa 1. ja 3. osakisassa ja Tinja Liukkonen 1. osakisassa D8RR-sarjassa.

FIN5-viikon onlinetulokset:

https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2023_fin5/

 

Jonne Mourujärvi matkalla Kainuun 4 osakisan takaa-ajossa H16E-sarjan viidenneksi. Kuva: Touho Häkkinen

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla juostiin Kainuun Rastiviikko Kuhmossa. Osanottajia oli noin 1500 päivittäin ja lisäksi vajaat 500 kuntosuunnistajaa. Täällä rykmenttiläisiä oli mukana kilpasarjoissa noin 20 kpl.  Kisakeskus oli korvessa ja parkkipaikoilta kuljettiinkin noin 10 km matka bussilla kisakeskukseen. Lähtöpaikoille oli kisakeskuksesta vielä yleensä yli 2,5 km matkat soiden yli, kahtena päivänä etämaalista oli vielä 2 km takaisin kisakeskukseen suon yli. Kauempana sijaitsi hieno vaaraerämaamaasto, se oli toki hyvin raskaskulkuinen. Lähempänä kisakeskusta oli laajoja suomaastoja, hakkuita ja tiheikköjäkin. Nämä kisat olivat varmasti raskaat heikompikuntoisille, sateetkin haittasivat varsinkin alkuviikosta.

Ainoa eliittisarjalaisemme H16E-sarjan Jonne Mourujärvi oli yhteistuloksissa viides reilut 8 min kärjestä. Parhaana osakisasijoituksena hänellä oli 1. päivän kolmostila. Rykmenttiläisistä viikon kokonaiskisan voiton sai Sander Vaher H35AL-sarjassa yli 15 min erolla kakkoseen, hän voitti myös jokaisen osakisan. Vauhti olisi helposti riittänyt pidemmän radankin voittoon. H50AL -sarjassa Mika Loukkalahti oli yhteistuloksissa kolmas 2.41 kärjestä. Hän oli 3. osakisan nopein. Aino Loukkalahti oli D17-20B-sarjassa yhteisajoissa toinen. Yksittäisissä osakisoissa Vilja Hyvämäki oli toinen D12TR-sarjan 4. osakisassa ja Emma Leinonen kolmas D8RR-sarjan 2. osakisassa. Kaiken kaikkiaan monet nuorten ja B-tason radat olivat varsin pitkiä ja vaikeitakin tässä vaativassa maastossa.

Ohessa linkki rastiviikon onlinetuloksiin:

https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2023_krv/

Lisäksi Kainuussa käytiin samanaikaisesti pyöräsuunnistusrastiviikkoa. Maastot olivat toki eri paikassa kuin suunnistuksessa, enemmän kangaspohjaisia pyöräsuunnistukseen soveltuvia polkumaastoja. Rykmenttiläisistä Nuutti Toivonen oli rastiviikon toinen H17-sarjassa. Vastaavasti hän oli kakkonen myös jokaisessa osakisassa.

Linkki pyöräsuunnistusviikon tuloksiin:

https://www.pihkafit.fi/kainuun-pyorasuunnistusrastiviikko/kilpailijalle/

Lomakautta jatketaan yksittäisten kisojen, ulkomaiden rastiviikkojen ja Saariselän kuntorastiviikon merkeissä.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *