Megan seitsemäs MM-kisojen pitkällä matkalla

Megan Carter-Davies (keväällä Norjan maailmancupissa)

Suunnistuksen MM-kisat ovat menossa Sveitsin Laaxissa. Rykmenttiläisistä mukana on Iso-Britanniaa edustava Megan Carter-Davies. Lisäksi Ben Mitchell on miehissä brittien varasuunnistaja.  Eilinen keskimatkan karsinta sujui Meganilta hyvin, saavutuksena karsintaeränsä kolmas sija. Tämä lupaa kymppisakkiin sijoittumista lauantain keskimatkan finaalissa.

Tänään juostiin pitkän matkan finaali vuoristomaastoissa. Lähtö oli korkealla yli 1800 m korkeudessa. Naisten 11 km radalla oli paljon nousua ja vielä enemmän laskua. Kovaa fysiikkaa, alamäkijuoksukykyä ja reitinvalintataitoa sekä niiden sujuvaa toteutusta tarvittiin. Megan lähti liikkeelle ennen aivan parhaiden kuumaa ryhmää, jolloin hän meni jokaisella väliaikapaikalla leimatessaan aina kärkeen. Väliajoissa sijoitukset pyörivät 4-7 välillä. Suunnistus sujui hyvin, joitakin pieniä reitinvalinnallisia parantamismahdollisuuksia oli. Lopussa oli vielä reitinvalintaväli, jossa oikealla kierrolla hänelle tuli tappiota 1-2 sijoituksen verran. Kärkeen tuli lopulta eroa reilut 9 min. Loppusija oli silti hieno seitsemäs, paras suomalainen oli Venla Harju 9. sijallaan. Miehissä sitten Olli Ojanaho saavutti pronssia.

Linkki livetuloksiin: https://liveresults.ch/woc2023/woc23-long/#/views/W

Ensi lauantaina siis tulossa MM-keskimatka ja sunnuntaina viestikisa.

Päivitys: Keskimatkalla Megan oli sijalla 12 ja viestissä Iso-Britannia oli Meganin ankkuroimana sijalla 8, nousua osuudella neljän sijan verran. Keskimatkalla Megan jopa johti ensimmäisessä väliajassa, sitten tuli yksi virhe ja toiseksi viimeiselle rastille tuli iso virhe.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *