Porvoon Jukolassa ennätysmäärä Rykmenttiläisiä

Venlojen 1-joukkue sijalle 45: Kseniia Penzina, Kaisa Laapas, Laura Robertson ja Megan Carter-Davies

Jukolan kisakartta rasteineen ja ratavaihtoehtoineen

Venlojen 45. ja Jukolan 74. viestit kisattiin viikonloppuna Porvoon Epoossa. Mukana oli kaikkiaan yli 18000 kilpailijaa, Kangasalan vuoden 2019 ennätysmääriin ei kuitenkaan päästy. Rykmentistä oli mukana 11 Venla- ja 8 Jukolajoukkuetta eli 100 juoksijaa yhteensä, lisäksi mukana huoltojoukkoja. Kisamaasto oli vaativa, tiheää, kivikkoa ja risukkoakin oli, mutta nopeita avokalliokohtia myös jyrkkine mäennyppylöineen. Suunnistus oli vaativaa, toki urasto helpotti kärjen takana olevien menoa. Maasto oli kuiva ja erityisesti kisapaikan peltoalueet erittäin pölyiset. Keli oli naisten viestissä helteinen, joka teki kisasta erittäin raskaan.  Huomionarvoista oli se, että joukkueiden erot kasvoivat valtavan suuriksi, uusintayhteislähdöissä taisi olla nyt ennätysmäärä joukkueita.

Venlojen viestissä ykkös- ja kakkosjoukkue paransivat viime vuotisia sijojaan. Ykkösjoukkueen Kseniia Penzina, Kaisa Laapas, Laura Robertson ja Megan Carter Davies saavutti hyvän loppusijan 45. Vaihtosijoitukset vaihtelivat alkuosuuksilla 55 (Kseniian avauksen hieno vaihtosija) ja 67 välillä, Meganin nostaessa loppusijan 50 joukkoon (osuussija 26). Isompia virheitä ei kenellekään tullut. Kakkosjoukkueen Susanna Tervo, Hanna Valonen, Elisa Mänty ja Elina Hämäläinen loppusijoitus oli 149. Suoritus oli tasainen, Hanna Valonen teki hienon juoksun, osuussija 65. Kolmanneksi nopein joukkue oli Rykmentti 5. 534 sijallaan. Loukkaantumisiltakaan ei täysin vältytty, nelosjoukkueen matka jäi nyt kesken. Muissa joukkueissa tehtiin myös hienoja suorituksia ja onnistumisen elämyksiä koettiin eikä toki pummeiltakaan aina vältytty.

Linkki Venlojen tuloksiin

Miesten viestissä oli joitakin poisjääntejä. Ykkös- ja kakkosjoukkueet olivat aivan oikein nuorisopainotteisia. Ykkösjoukkue Tuomas Tervo, Hannu-Pekka Pukema, Otto Saikkonen, Nuutti Toivonen, Jonne Mourujärvi, Otso Leinonen ja Matti Liukkonen oli lopulta 118. Vaihtosijoitukset pyörivät koko ajan hieman yli sadan. Parhaiten oltiin 2. osuuden jälkeen sijalla 86. Hannu-Pekka ja Matti olivat osuussijoissa 100 joukossa. Hyvin juoksivat myös nuoret Jonne ja Nuutti, Otso on vasta 15-vuotias. Kakkosjoukkue (Sander Vaher, Nikanor Pitkänen, Ari Laapas, Touko Hyvärilä, Elias Haapala, Rasmus Laapas ja Jaakko Leinonen) paransi viime vuoden sijaansa hienosti ollen sijalla 149. Jaakko, Sander ja Rasmus saavuttivat parhaat osuussijat. Kolmanneksi nopein oli Rykmentti 3 sijalla 251. Muissa joukkueissa tehtiin myös hienoja suorituksia, toki rankkaa oli ja pummejakin tuli.

Linkki Jukolan tuloksiin

Ensi vuonna Jukola suunnistetaan Kauhavalla. Juhannustauon jälkeen on sitten suunnistuksessa rastiviikkojen vuoro.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *