Rykmentti Tiomilassa

Rykmentin Damkavlenjoukkue 2023: Megan Carter-Davies, Elisa Mänty, Kseniia Penzina, Susanna Tervo, Miina Hyytiäinen

Perinteinen Ruotsin Tiomilaviesti juostiin tänä viikonloppuna kolme viikkoa normaalia myöhemmin ja normaalia pohjoisemmassa, nimittäin Skellefteåssa, joka sijaitsee Raahen korkeudella. Viikonloppuun sisältyi nuorisoviesti, naisten 5-osuuksinen Damkavlen päiväkisana ja miesten 10-osuuksinen kisa läpi lauantai-sunnuntaiyön. Tällä kertaa valoisia osuuksia oli miehillä normaalia enemmän. Maasto oli vaaranrinnetyyppistä, hyväkulkuista, mutta osin kivikkoista ja tasaisia osuuksiakin sisältävää aluetta. Joukkueita starttasi osin sijainnistakin johtuen matkaan normaalia vähemmän, naisilla 231 ja miehillä 227 kpl. Rykmentiltä oli matkassa yksi naisten ja yksi miesten joukkue. Varsinkin miesten joukkue oli nyt junioripainotteinen, ulkomaalaisvahvistuksia oli myös mukana. Viime hetken sairastapausten johdosta tehtiin joukkueisiin vielä juoksijavaihdoksia.

Naisten avaajana toimi hallitseva sprintin MM-voittaja Megan Carter-Davies. Alkumatkasta hänelle tuli pientä virhettä, jolloin kärki pääsi reilun kahden minuutin päähän. Tämän jälkeen hän eteni kärjen vauhtia tullen vaihtoon sijalla 9, maalileimaus jäi ensin tekemättä, mutta hän teki sen sitten sijalla 14. Toisen osuuden 18-sarjalainen Elisa Mänty joutui hieman antamaan periksi kärkivauhdin suhteen. Kolmannella putkiosuudella juoksi Ksenia Penzina vaihtaen sijalla 72. Neljännen osuuden Susanna Tervo ja lainajuoksija Miina Hyytiäinen viimeistelivät loppusijaksi 66.

Miesten viestissä Rykmentti oli alussa hyvin mukana kärkijoukoissa. Avaaja Ben Mitchell oli kärkiletkassa mukana ja vaihtoi sijalla 18 vain 1.22 kärjestä. Toisella osuudella Christoph Prunsche jatkoi kärkiletkassa vaihtaen sijalla 25, 3.03 kärjen takana. Kolmannella lyhyellä putkiosuudella 16-sarjalainen Jonne Mourujärvi taisteli hienosti vaihtaen lopulta sijalla 32 4.35 kärjestä. Pitkälle neljännen osuuden putkiosuudelle lähti Otto Saikkonen, hän joutui jonkun verran jäämään tällä äärimmäisen raastavalla kovakuntoisimpien juoksijoiden osuudella. Seuraavia osuuksia veivät Matti Liukkonen, Nuutti Toivonen, Ksenia Penzina (tuplaaja), Touko Hyvärilä, Otso Leinonen ja Philipp Muller. Sijoitukset pyörivät 60-90 välillä nousten lopulta kahdella viimeisellä osuudella loppusijaan 77. Nuutti ja Touko ovat 17-sarjalaisia ja Otso vasta 15-sarjalainen.

Nuoriso sai varmasti nyt arvokasta kokemusta. Kärkijoukkueet menevät armottoman kovaa, toki se taso alkaa laskea kärjen jälkeen kovasti heti, varsinkin kun loppuosuuksilla mennään enemmän yksilöjuoksua.

Linkki Onlinetuloksiin

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *