50. Uudenmaan Rastipäivät järjestettiin onnistuneesti

Lasten lähtö lauantaina, kuva Simo Toivonen

Lasten lähtö sunnuntaina, kuva Simo Toivonen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä viikonloppuna Rykmentti järjesti jo 50. Uudenmaan Rastipäivät, kyseessä oli kansallinen kaksipäiväinen suunnistuskilpailu. Kilpailumaastoksi saatiin nyt jo keväälle Nurmijärven Alhonniittu, jossa on järjestetty myös aikanaan Nuorten Jukola ja SM-viesti. Maastossahan on 50 metrin korkeusero, vaativia ja osin tiheitä rinteitä sekä toisaalta mäkien päällä nopeakulkuista maastoa. Latupohjat ja metsäautotiet toivat reitinvalintavaihtoehtoja ja helpotusta rastiväleille sekä nuorten radoille.

Kilpailunjohtajana toimi jälleen kerran Ari Enroth ja ratamestareina Arto Niemi sekä Matti Liukkonen. Tukena oli myös lukuisa joukko muita talkoolaisia, jotka vuodesta toiseen ovat jaksaneet tehdä työtä suunnistuksen eteen. Kilpailijoita saatiin lauantain keskimatkoille mukaan 600 kpl ja sunnuntain pitkälle matkalle reilut 500 kpl. Lisäksi järjestettiin kuntosuunnistus, jossa oli molempina päivinä yli 80 osanottajaa. Kilpailusää oli mukavan kuiva, toki varsin viileä kylmien öiden ja tuulen vaikutuksesta. Viileyden takia joillain olikin ongelmia Emit-leimasinkorttinsa toimivuuden kanssa.

Monissa sarjoissa, erityisesti veteraanisarjoissa, oli mukana monia oman ikäluokkansa Suomen huippuja. Pääsarjoihinkin saatiin mukaan muutama kova menijä, vaikka perjantain Kevätyönviesti toki verotti pääosan huipuista pois. Miesten pääsarjassa KooVeen Jarno Parkkinen vei selvän voiton lauantain 6,2 km matkalla ajallaan 37.29. Sunnuntaina 10,3 km matkan nopein oli Mikko Siren ajalla 1.04.26, 4 min ennen ennen Parkkista. Parkkinen vei kokonaiskisan voiton. Naisten pääsarjassa molempien päivien sekä kokonaiskisan ykkönen oli Kalevan Rastin maajoukkuenainen Iida Haapala. Hän oli lauantaina ylivoimainen 4,5 km matkalla ajallaan 35.43. Sunnuntaina voitto tuli ajalla 49.05 (6,9 km), mutta Siiri Silvennoinen jäi vain 36 sekuntia. Iida on alun perin Rykmentin kasvatteja.

Kisat vietiin jälleen kerran kokeneen järjestelykoneiston avulla hienosti läpi. Ensi viikon tiistaina samoilla rasteilla järjestetään kuntosuunnistukset ja karttaa ja maastoa voidaan hyödyntää kuntosuunnistuksissa tämän jälkeenkin.

Linkki kisasivuille ja tuloksiin

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *