25-Mannasta sija 56, nuoriso vahvasti esillä

Kuvassa suurin osa rykmenttiläisten matkaporukasta, kun seurateltta on saatu jo purettua.

Joukkueemme kahta ensimmäistä osuutta veivät Megan Carter-Davies ja Ben Mitchell.

Kahden vuoden koronaperuutusten jälkeen päästiin taas juoksemaan perinteinen ruotsalainen suurseuraviesti 25-Manna. Kisa käytiin Tukholman eteläpuolella varsin vaativassa ja hienossa kalliomäkimaastossa, jossa toki jonkun verran oli polkuja helpottamassa. Joukkueita starttasi 320 kpl, jolloin kilpailijoita oli tasan 8000 kpl. Kaikki ruotsalaiset huiput olivat paikalla, kuten myös suuri osa muiden maidenkin parhaimmistosta unohtamatta laajaa eri-ikäisten juoksijoiden kombinaatiota sekä huoltoporukkaa.

Rykmenttiläiset olivat matkassa reilun 30 hengen bussiporukalla, jossa oli yksi kisajoukkue sekä huoltajia. Nyt matkattiin poikkeuksellisesti Finnlinesin rahtilaivalla, jolla matkanteko Ruotsiin ja takaisin Naantali-Kapellskär-välillä onnistui myös mukavasti. Kaksi brittiläistä suunnistajaa sekä kaksi virolaista suunnistajaa tulivat omia reittejään.

Lopputulemana Rykmentin loppusija oli 56., joka oli yhden sijan parempi kuin numeron osoittama vuoden 2019 tulos. Tämä oli hyvinkin tavoitteiden mukainen, toki noin 40 sijan joukkoonkin aivan täydellisellä suorituksella mahdollisuuksia jopa oli. Parhaimmassa tilanteessa oltiin avausosuuden jälkeen sijalla 11 vain noin minuutin kärjestä, kolmososuuden jälkeen sijoitus oli 16. Loppupuolella viestiä hivenen jouduttiin sijoituksissa ymmärrettävästi taipumaan, koska alussa juoksivat menestyneimmät maajoukkuesuunnistajat. Kaiken kaikkiaan joukkueessa juoksi paljon nuoria suunnistajia, jotka onnistuivat osuuksillaan todella hienosti. Kokeneemmat juoksijat tukivat hyvin nuorisoa Hannu-Pekka Pukeman johdolla. Harva sitä myöskään on ollut puolustavan maailmanmestarin kanssa samassa joukkueessa!

Viestin ehkä tärkeimpänä antina on kuitenkin seurahengen ja me-hengen luominen, jota voidaan tällaisella reissulla hyvin tukea. Paljon oli hyviä keskusteluja oman porukan kesken, kuten myös hieman muiden seurojen väen kanssa. Ehkäpä ensi vuodeksi saadaan taas kaksi joukkuetta jalkeille. Kiitokset Tuomas Multalalle järjestelyistä!

Linkki livetuloksiin

Ensi viikonloppuna vielä SM-erikoispitkä ja kahden viikon päästä Suomen seuraviesti Halikkoviestin muodossa. Sitten tämä kausi alkaa olla paketissa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *