Kukkasjärvelle D65-sarjan kultaa SM-pitkältä matkalta

Tänä viikonloppuna oli suunnistuksen SM-pitkän matkan kisan vuoro, lauantaina pidettiin karsinnat suurimmalla osalla sarjoja ja sunnuntaina sitten juostiin finaalit. Kisapaikkana Lappeenrannan Ylämaa, jossa oli tarjolla varsin hieno suunnistusmaasto. Suuria mäkiä, joiden päällä hyväkulkuisia metsäalueita, lisäksi metsäautoteitä ja tiheikköalueita reitinvalintoihin käytettäväksi. Matkat olivat kisamuodon mukaisesti varsin pitkät, jolloin joissakin sarjoissa erot muodostuivat varsin suuriksi.

Rykmenttiläisten reilun 20 hengen osanottajajoukko saavutti hyvää menestystä, 10 parhaan joukkoon ylsi 7 suunnistajaa. Parhaan sijan ja hienon Suomen Mestaruuden saavutti D65-sarjan Elina Kukkasjärvi. Hän voitti 4,5 km matkan ajalla 42.55, voittaen kakkosta Hennariikka Lonkaa peräti 1.50 erolla.  H70-sarjassa Vesa Tervo oli sijalla 4, eroa mitaliin oli reilu minuutti. Nuorista parhaiten menestyi H16-sarjassa Nuutti Toivonen, joka oli hienosti sijalla 6. Susanna Tervo oli D35-sarjassa myös kuudes, kuten myös H50-sarjan Samuli Kyyrönen. Kymppisakkiin mahtuivat vielä H40-sarjan Hannu-Pekka Pukema 7. sijallaan ja H65-sarjan Arto Niemi 9.-sijallaan. Mitalivauhdissa olleelle H15-sarjan Jonne Mourujärvelle tuli väärä leima toiseksi viimeiseltä, niin kuin monelle muullekin saman sarjan menijälle.

Linkki tulospalveluun

Ensi viikonloppuna ovat sitten vuorossa SM-keskimatkat Hyvinkäällä ja SM-viestit Hämeenlinnassa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *