Tapio Perä pronssilla veteraanien MM-kisan M45-pitkällä matkalla

W ja M45-sarjojen pitkän matkan MM-mitalistit. Kuvalähde WMOC2022 Facebook.

Veteraanien suunnistuksen MM-kisat käytiin viimeisen noin viikon aikana Italian Pugliassa. Kilpailijoita oli naisten ja miesten 35-95 vuotiaiden sarjoissa yli 2500 henkeä ja suomalaisia mukana yli 350 henkeä. Ensin karsittiin ja kisattiin sprintti, sitten karsittiin metsäkisoihin ja kilpailtiin keskimatka sekä lopuksi tänään pitkä matka. Sprintti juostiin Viestessä ja metsäkisat Foresta Umbrassa, luonnonsuojelualueitakin sisältävässä mäkisessä vaativassa lehtipuumetsässä. Rykmenttiläisiä oli matkassa puolisen tusinaa. Toki nämä veteraanikisat ovat suurelta osin myös lomareissuja hienoissa maisemissa eikä kisailu ole niin vakavaa.

Sprintistä ei tullut aivan huippumenestystä, Niina Männikkö oli W45-sarjassa parhaana sijalla 16. Keskimatkalta tuli sitten jo huippusijoituksia kymmenen joukkoon, Jouko Malinen oli 5. M65-sarjassa ja Tapio Perä 10. M45-sarjassa, samoin Vesa Tervo oli 10. M70-sarjassa. Erot kasvoivat vaativassa maastossa jo varsin suuriksi ja monella finalistilla meni tuntikin aikaa tällä keskimatkalla.

Pitkällä matkalla Tapio Perä sai sitten pronssia M45-sarjassa, eroa voittaja Petteri Muukkoseen kertyi toki jo 11 min. Vesa Tervo oli sijalla 9 M70 sarjassa.

linkki Eventor-tuloksiin MM-kisoista

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *