Nuorten kisaviikonloppu Turussa, Elisa Mänty neljäs

Elisa Mänty Oravatonnin D16-sarjan neljäs. Kuva Tuomas Multala

Suunnistuksen lokakuun alkuun sijoittuva perinteinen nuorten kisaviikonloppu Turun seudulle on taas onnistuneesti takana. Kisakokonaisuuteen sisältyi Turun Suunnistajien nuorisoviesti, joka tällä kertaa järjestettiin Naantalin Kuparivuorella. Kisassa oli alle 16 -vuotiaiden A-sarjan viesti 7 osuuden voimin ja alle 12-vuotiaiden B-sarjan viesti 4-osuuksisena. Lisäksi aikuisten 3-osuuden viesti. Sunnuntaina vuorossa oli henkilökohtainen kisa Mynämäessä Oravatonnin muodossa, siellä oli nuorten pistekisa ja pääkisanaan 16-vuotiaiden sarjat, joissa oli myös GPS-seuranta. Toki vanhempien ja veteraanien kisat olivat siinä samalla. Näin saatiin myös tuntumaa hyvään ensi vuoden Jukola-maastoon, joka oli tämän kisan naapurialuetta.

Rykmentistä mukana oli viestikisassa vajaa parikymmentä henkeä ja henkilökohtaisessa yli 20 henkeä. Suurin osa matkasi tapahtumaan yhteisellä bussilla ja yötä vietettiin Raisiossa yhteismajoituksessa. Siellä olikin hyvää aikaa yhdessä oloon sekä nuorilla että aikuisilla.

Lauantain viestikisassa oli kyseessä hieman spesiaali metsäsprintti Kuparivuoden urheilukentän ympäristössä. Rykmentin A-sarjan 1-joukkue oli sijalla 31. Parhaiten onnistuivat tällä kertaa avaaja Rasmus Laapas (vaihtosija 4) sekä Jonne Mourujärvi (osuussija 5) ja Otso Leinonen (osuussija 7). Toisessa A-sarjan joukkueessa tehtiin myös hyviä suorituksia. B-sarjan joukkueessa oli mukana mm. ensikertalaisia nuoria tyttöjä ja joukkueen loppusija oli mukava 56 yli 80 joukkueen porukassa.

Linkki nuorisoviestin tuloksiin

Sunnuntaina oli varsin vaativan luokan henkilökohtainen suunnistus hienossa avokalliomaastossa. D16-sarjan Elisa Mänty sijoittui hienosti sijalle 4. tässä koko kilpailun pääsarjassa. Elisa taisteli väliajoissa jopa kisan kakkossijasta, muutoin virheettömässä juoksussa pieni pummi rastilla 10 vei tähän mahdollisuuden. HiKi:n Virna Pellikka otti ylivoimaisen voiton. Poikien vastaavassa H16-pääsarjassa rykmentin 15-vuotias Nuutti Toivonen oli sijalla 13, tässä KyS:in Rasmus Töyrylän ylivoimaisesti voittamassa kisassa. Touko Hyvärilä oli sijalla 23.

Kärkisijoituksia tuli rykmentille D20-sarjassa Venla Tiljanderin 2. sijan, Elina Hämäläisen D18-sarjan 4.-sijan, Otso Leinosen H13-sarjan 5.-sijan ja Antti Loukkalahden H9-12TR-sarjan 4. sijan muodossa. Oravapisteitä toivat lisäksi Rasmus Laapas H15-sarjan 8. sijalla ja Jonne Mourujärvi H14-sarjan 9. sijallaan.  Pistekilpailussa Rykmentti oli nyt sijalla 16, ylivoimainen ykkönen oli Tampereen Pyrintö.

Rykmentin nuoriso analysoi millintarkasti kisan väliaika-analyysejä, valvoja tarkkailee vieressä. Kuva Sirpa Malmström

Linkki Oravatonnin onlinetuloksiin

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *