SM-Yö kisattu, Pertti Niemiselle SM-kultaa

SM-yösuunnistuksen tai oikeastaan pimeäsuunnistuksen mitaleista kilpailtiin myöhään lauantaina Haminassa. Maasto oli Kymenlaaksolaista avokalliomaastoa kivineen, välillä oli nopeakulkuista ja välillä tiheää. Radat sisälsivät paljon pitkiä reitinvalintavälejä. Heijastimettomat rastit toivat lisävaativuutta rastien löytämiseen.

H15-sarjan mitalikymmenikössä Nuutti Toivonen(6.), Touko Hyvärilä(7.) ja Rasmus Laapas(9.). Kuva Simo Toivonen

Rykmenttiläisiä oli matkassa mukana vajaat 20 henkeä. Ainoan mitalin toi H70-sarjan Pertti Nieminen, joka suunnistikin hienoon mestaruuteen selvällä 1.34 erolla kakkoseen Hämeenlinnan Pekka Kerkolaan. Tasainen isot virheet välttänyt suoritus toi nyt vihdoin mestaruuden monien aiempien kansallisten kisojen voittojen lisäksi. H35-sarjasta ei tullut tällä kertaa mitalia, mutta sijoitukset 4, 7 ja 8 Sander Vaherin, Hannu-Pekka Pukeman ja Aapo Lindbergin toimesta. H15-sarjan poikakolmikko onnistui nyt hienosti ollen sijoilla 6, 7 ja 9 Nuutti Toivosen, Touko Hyvärilän ja Rasmus Laapaksen toimesta. Nuutilla eroa mitaliin oli vain pari minuuttia ja kärkeen alle 3 min. Muita 10 joukkoon juosseita olivat vielä D60-sarjan Elina Kukkasjärvi sijalla 6, D40-sarjan Niina Männikkö sijalla 7 ja D16 sarjan Elisa Mänty 9. sijallaan.

Linkki tuloksiin

Vielä on muutama kisatapahtuma jäljellä Turun nuorisoviikonloppuineen, Halikkoviesteineen ja SM-erikoispitkineen.

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *