Megan Carter-Davies MM-pitkällä matkalla kuudes!

 

MM-pitkän matkan sijat 4-6: Lisa Risby, Andrine Benjaminsen ja Megan Carter-Davies (oik.) palkintojenjaossa. Kuva: Petr Kadeřávek

Suunnistuksen MM-kisat käytiin viime viikolla Tsekissä. Rajamäen Rykmenttiä seuratasolla pohjoismaissa edustava ja Bristolissa asusteleva Megan Carter-Davies oli Iso-Britannian MM-kisaedustajana naisissa. Megan starttasi sprinttiviestissä, keskimatkalla, viestissä ja päätöspäivän pitkällä matkalla. Sprinttiviestissä Megan ankkuroi Iso-Britannian sijalle 6. juuri ennen Suomea. Keskimatkalla sijoitus oli 26., viestissä hän oli jälleen ankkurina tullen maaliin sijalla 7 ja ohittaen Suomen ankkurin.

Päätöspäivän pitkän matkan kisa oli vaativa jyrkkiä nousua ja kiertoreitinvalintoja sekä hankalia kallionkolorastipaikkoja tarjonnut maasto. Paras MM-kisasuoritus kovakuntoiselle Meganille tuli tällä pitkällä matkalla, jossa loppusijoitus oli mahtavasti kuudes. Hän käytti 9,8 km matkalla aikaa 1.24.53, eroa kärkeen (Tove Alexandersson) oli 7.53. Hänen suorituksensa oli hyvin tasainen, sillä väliaikasijoitus oli kuudes jokaisella väliaikapisteellä. Toki hän meni aina kärkeen väliaikapisteille ja maaliin tullessaan, koska hänen jälkeensä starttasi vielä 20 ennakkoon parhaaksi rankattua suunnistajatarta. Megan teki tässä ensimmäisessä MM-pitkän matkan kisassaan paljon kiertoreitinvalintoja ja vain muutamia pieniä virheitä mahtui matkalle.  Paras suomalaisnainen oli tässä pitkän matkan kisassa vasta 23.

Seuraavan kerran Megan nähtäneen Suomessa Venlojen viestissä Rovaniemellä.

https://woc2021.cz/

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *