Kainuun Rastiviikko kilpailtu, Malinen rastiviikkovoittajaksi

Jonne Mourujärven voitokas reitti H14A-sarjan 4. osakisassa.

53. Kainuun Rastiviikko suunnistettiin 4.-9.7. Suomussalmella perinteisen neljän osakilpailun muodossa höystettynä kahdella välipäivällä. Maastot olivat yhdistettyjä kangas- suomaastoja loivapiirteisin maastonmuodoin. Ensimmäinen osakilpailu oli suopainotteinen, toinen kangas-suoyhdistelmä, kolmas lähes puhdas kangasmaasto ja viimeinen taas kangas-suoyhdistelmä. Suunnistustehtävät eivät olleet kovin vaativia, toki suunnassakulku piti taitaa sekä kuvioköyhän maaston erikoiskikat, kuten esim. rastin lähestyminen toispuoleisesti suoran suunnan sijaan. Virheittä siis pystyi menemään, mutta toisaalta monelle tuli todella suuriakin virheitä Kainuulaisen maaston yllättäminä. Hellekeli teki kisoista erityisen raskaita, 1., 2. ja 4. osakilpailu käytiin tukalassa lämmössä, 3.osakilpailussa pilvinen sää toi juoksusuoritukseen helpotusta.

Kaikkiaan rastiviikolla oli vajaat 1300 kilpailijaa ja satoja kuntosuunnistajia niin, että viikon kokonaisosanottajamäärä oli noin 2000 kpl. Rykmenttiläisiä oli kilpasarjoissa mukana vain 14 kpl, lisäksi oli lähes vastaava joukko kuntosuunnistamassa. Suurin osa majoittui Ukkohallassa Hyrynsalmen puolella 38 km päässä. Osa jatkaa vielä Rukalle/Posiolle FIN5-rastiviikolle,

Viikon yhteiskilpailun hienoon voittoon minuutin erolla ylsi Jouko Malinen H65A-sarjassa. Kahdessa ensimmäisessä osakisassa hän otti voitot, kahdessa jälkimmäisessä tuloksena 5. ja 4. sijat, sarjassa oli yli 50 osanottajaa. H14A-sarjassa Jonne Mourujärvi oli kokonaistuloksissa 3. Vauhti kehittyi viikon kuluessa, sillä hän otti voiton viimeisessä osakisassa, muissa osakisoissa sijat olivat 3. 5 ja 3. D16B-sarjassa Moona Multala oli viikon yhteiskisassa toinen. Ensimmäisestä osakisasta hän otti voiton, muissa kisoissa sijat olivar 3., 3. ja 2. D13-14B-sarjassa Siiri Väkiparta oli kokonaiskisan 3., osakisojen sijat olivat 3., 4., 1. ja 3. Kymmenen parhaan joukkoon erillisissä osakisoissa pääsivät myös Mika Loukkalahti H50A-, Timo Valkonen H65A- ja Simo Väkiparta H12-sarjoissa.

,https://www.rastiviikko.fi/lahtolistat-ja-tulokset

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *