Uudenmaan Rastipäivät järjestetty onnistuneesti

Maalialuetta

Maalialuetta

 

 

 

 

 

 

 

Lasten lähtö lauantaina

Lasten lähtö sunnuntaina

 

 

 

 

 

48. Uudenmaan Rastipäivät järjestettiin rykmentin toimesta viime viikonloppuna Hyvinkään Astrakanin alueella. Viimeksi samoissa maastoissa kisattiin 10 vuotta sitten. Kisat olivat jälleen kaksipäiväiset, lauantaina keskimatka ja sunnuntaina pitkän matkan kisa. Kilpailunjohtajana toimi jälleen Ari Enroth ja pääratamestarina Arto Niemi. Maasto oli varsin tasainen ja vaativakin tiheiden ja huonokulkuisempien alueiden takia. Metsäautotiet ja hyväkulkuisemmat männiköt toivat mahdollisuutta vauhdinpitoon.  Kisat järjestettiin vapain lähtöajoin eli lähdöt oli hajautettu 4 tunnin ajalle. Aikuisten täytyi myös pitää maskia silloin kun eivät olleet kisasuorituksessa. Käsidesit oli jaossa ja kisatoiminnot oli hajautettu laajalle alueelle. Säätila oli viikonloppuna keväisen viileä, mutta kuitenkin kuiva, tämä mahdollisti mm. peltoparkkien käytön.

Lauantaina ilmoittautuneita oli 597 kpl ja sunnuntaina 410 kpl. Osanottajia oli varsin hyvin, vaikka samaan aikaan järjestettiin Kouvolan suunnalla suunnistusliigaa ja viestiliigaa, jolloin pääsarjan huiput kisailivat siellä. Lisäksi samana viikonloppuna käytiin nuorten näyttökisoja.  Näin ollen osanottajapainotus oli veteraaneissa ja nuoremmissa junioreissa. Kilpailuradat olivat lauantaina suunnistukselliset keskimatkan radat ja sunnuntaina taas reitinvalintapainotteiset pitkän matkan radat. Nuorilla oli omien lähtöpaikkojensa kautta omalle taitotasolleen sopivat lyhyemmät radat.

Kisat sujuivat laajan ja kokeneen kisaorganisaation ansiosta jälleen onnistuneesti, kaikissa sarjoissa saatiin ansaitut voittajat ja kilpailijat järjestykseen oikeudenmukaisesti sekä viikonlopun ulkoilut järjestettyä isolle porukalle. Monet kilpailijat olivat kiitollisia, kun pääsivät pitkän koronatauon jälkeen jälleen turvallisesti kilpailemaan. Ensi vuoden kilpailuhakemus on jo vetämässä. Ohessa linkki monipuolisille kisasivuille

https://rajamaenrykmentti.fi/kilpailut1/rastipaivat2021/

 

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *