Pukemalle sprintin Suomen Mestaruus H35-sarjassa

Tänään suunnistuksen SM-kisojen sarjassa oli vuorossa sprinttikisa Angelniemen Ankkurin järjestämänä Salossa. Tällä kertaa aamun karsinnat olivat vain pääsarjoilla ja vanhimmilla junioreilla, muut sarjat juoksivat iltapäivällä suoran finaalin. Aurinkoinen sää suosi kisaa. Radat olivat varsin tekniset ja pyörivät edestakaisin pääosin yhdellä kerrostalomäellä. Toki juoksuvoimaisimmat tänäänkin pärjäsivät. Hylkäyksiä tuli suuri määrä, tämä johtui osin ratojen mutkikkaasta rakenteesta, jolloin rasteja saattoi jäädä väliin. Toisaalta monia kulkureittejä oli avoinna ja toimitsijan hylkäys tuli heti, jos karttaan kielletyksi merkityn kohdan ohitti. 1:3000 karttamittakaavan käyttö olisi kyllä pitänyt olla jo H45- eikä vasta H55-sarjasta lähtien. Viikon takaisesta tilanteesta parannettiin paljon rykmenttiläisten osalta, nyt oli 24 henkeä viivalla ja kärkisijoillekin päästiin.

Hannu-Pekka Pukema viimeisellä rastilla. Kuva Anne Mänty.

Kovakuntoinen Hannu-Pekka Pukema otti selvän mestaruuden ja kultamitalin H35-sarjassa, tämä oli syksyn ensimmäinen mestaruus rykmentille. Eroa 3,2 km matkalla kovaan Lynxin Leskisen veljeskaksikkoon tuli peräti 28 ja 31 sekuntia. Saman mittaisella radalla H17-sarja kulki lähes 40 sek. hitaampaa. Toki jotkut H35-sarjan parhaimmistosta kilpailivat vielä yleisessä sarjassa. H50-sarjassa sprinttiin paljon panostanut Antero Pulli teki syksyn parhaan sprinttisuorituksensa yltämällä hienosti plaketille sijalle 6. tässä 80 osanottajan isossa sarjassa. Eroa ylivoimaiseen voittajaan Janne Salmeen kertyi 1.01, mutta pronssiin vaivaiset 7 sek.

Antero Pulli viimeisellä rastilla, kuva Anne Mänty.

10 joukkoon pääsi rykmenttiläisistä vielä H65-sarjan Vesa Tervo, joka oli sijalla 8. 1.29 kärjestä. D40-sarjassa Tiina Vilska ylsi sijalle 11. 1.43 kärjestä, kuten myös D60-sarjan Elina Kukkasjärvi 1.32 kärjestä. Nuorista parhaiten menestyi D15-sarjan Elisa Mänty, joka oli sarjansa 12., samalla sijalla oli myös D40-sarjan Niina Männikkö. 15 parhaan joukkoon pääsivät vielä H50-sarjan Samuli Kyyrönen 13. ja D45-sarjan Heli Murto 15. sijoillaan. Nuutti Toivonen oli H14-sarjan sijalla 17.

http://www.angelniemenankkuri.com/sm-sprintti_2020/ftulokset.html

Huomenna ovat vuorossa SM-viestit Pöytyällä.

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *