SM pitkältä matkalta ei rykmentille plakettisijoja

SM-pitkän maastoa ja miesten finaalirataa.

Suunnistuksen pitkän matkan SM-kisat käytiin Pohjois-Satakunnan Siikaisissa. Maastotyyppi oli tyypillistä alueelle eli tasaista suo-avokalliomaastoa tiheikköineen. Maastopohja oli raskas pitkän varvuston ja heinikoidenkin takia. Lisäksi märkä maasto toi raskautta ja suunnistus oli vaativaa. Huippujenkin vauhtia oli yliarvioitu, sillä vain Olli Ojanaho pääsi miehissä alle 1.50 ajan ja Maija Sianoja naisissa alle 1.25 ajan, loppulisälenkit olivat turhaa matkan pidennystä.

Rykmenttiläisiä oli kisassa mukana nyt vain 17 henkeä. Ehkä maastotyyppi ei nyt seuralaisia suosinut, sillä seuralle ei tullut yhtään plakettisijaa (nuoret ja aikuiset 10 parasta, veteraanit 6). Parhaan sijan sai H45-sarjan Ari Laapas, joka oli 10., eroa kärkeen reilut 8 min. Toiseksi parhaan sijan saavutti Elina Hämäläinen D16-sarjassa, joka oli 13., eroa kärkeen vaativalla radalla yli 20 min. Sijoitukset ovat Elinalla vakiintuneet SM-kisoissa tälle hyvälle tasolle. Muita 20-joukkoon päässeitä olivat Niina Männikkö (14., D40) ja Vesa Tervo (17.,H65).

Viikon päästä ovat vuorossa SM-sprintti Salossa ja SM-viesti Pöytyällä. Ensi viikonlopusta on lupa odottaa jo plakettisijoja.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *