Sander Vaher Uudenmaan pitkän matkan aluemestari

Uudenmaan pitkän matkan suunnistuksen Aluemestaruuskisat suunnistettiin tänään Kirkkonummen Meikon hienoissa maastoissa. Henkilökohtaisen kisan maasto oli hieman helpompi alue Meikon järven ympärillä, vaativampi maasto on pohjoisempana. Maasto oli sateen jäljiltä märkä ja liukas ja normaalia raskaampi. Monille nuorten sarjalaisille maasto oli vaativaa verrattuna esim. edellisen viikonlopun Nuorten Jukolaan. Joissakin veteraanisarjoissa radat taas saattoivat olla pitkillä väleillä järven kiertoa polkureittiä mukaellen. Pääsarjoissa oli 1:15000 karttamittakaava, jonka saisi kyllä jo syrjäyttää, pärjätäänhän Jukolassakin 1:10 000 mittakaavalla.

Sander matkalla AM-voittajaksi Meikossa, kuva Jarmo koskela.

Osanottajia oli Rykmentistä mukavasti, toki enemmänkin voisi vielä olla. Vanhemmissa nuorissa ja pääsarjoissa on huolestuttava yleinen osanottajakato, olihan esim. naisten pääsarjassa vain 8 osanottajaa ja AM-pronssia ei taidettu jakaa, koska ei ollut kolmea uusimaalaista maaliin päässyttä! Miesten pääsarjassa tuli ilahduttavasti aluemestaruus, kun Sander Vaher palasi kauden ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassaan vahvaan suunnistusvauhtiin. Kokonaiskisassa tuli kakkossija minuutin TP:n Antti Saikosta jäljessä, vajaan minutiin TP:n Aleksi Sorsaa edellä ja yli 4 min hopeamitalistin Anssi Vesannon edellä. Miehillä oli 11,6 km rata, Sander käytti aikaa 1.13.38. Toivottavasti mies nähdään jatkossakin syksyn henkilökohtaisissa kisoissa.

Muistakin sarjoista mitaleita tuli mukavasti. D40 sarjassa Kaisa Laapas otti voiton yli 3 min erolla kakkoseen. H60-sarjassa Jouko Malinen otti niukan voiton. H11TR-sarjassa Eemi Vilska nappasi ylivoimaisen voiton ennen myös RR:n Jere Mourujärveä. H50-sarjassa Jukka Erkkilä otti hopeaa, kuten myös H14-sarjan Nuutti Toivonen. H45-sarjassa Ari Laapas oli kolmas, mutta AM-kisassa kakkonen. Rasmus Laapas oli H14-sarjan nelonen, mutta otti AM-pronssia.

Huomenna juostaan AM-viestit samassa paikassa.

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *