Uudenmaan metsäkisakauden avaus Karjaalla

Virallisten metsäkisojen osalta kausi avattiin Uudellamaalla tänään Karjaan Snappertunassa. Maasto oli varsin vaativa eteläuusmaalainen alue, jossa melko pienipiirteisten mäki- ja kallioalueiden välissä oli joitakin todella tiheitä alueita. Myös monet kartassa olevat polut olivat aika heikkoja. Kun vielä ajankohtaan sattui todella kuuma hellekeli, olivat nämä pidennetyn keskimatkan suoritusajat eri sarjoissa varsin pitkiä, selvästi keskimatkaohjeaikoja pidempiä. Kisassa oli aamupäivän osalta (55-sarjat ja vanhemmat) 326 osanottajaa ja iltapäivällä 460 osanottajaa. Enemmänkin olisi iltapäivälle ollut tulijoita, mutta 460 henkeä on yhden tapahtuman osanottajaraja vielä heinäkuun loppuun asti. Monessa sarjassa kisa oli myös erittäin kovatasoinen, suuri osa Etelä-Suomen huipuista oli paikalla.

Rykmenttiläisiä ei ollut vielä mukana kovin paljon. Hyvää menestystä silti tuli ja paljon sijoituksia kymppikärkeen. Naisten pääsarjassa Suvi Heittola teki hienon juoksun ollen sijalla 8, vain 3.25 Aino Mänkärlän takana. Mänkärlähän on ehdotonta Suomen eliittiä tällä hetkellä. Muiden sarjojen osalta parhaan suorituksen teki D40 -sarjan Kaisa Laapas, joka otti täysin ylivoimaisen voiton yli 7 min erolla seuraavaan. H65-sarjassa kakkoseksi sijoittui Veli-Matti Heinonen, reilu minuutti kärkeen. H50-sarjan kolmoseksi ylsi paluuta suunnistukseen tekevä triathlonisti Jukka Erkkilä. Muita 10 joukkoon suoriutuneita olivat: H14 sarjan 5. sijalle kovakulkuinen Rasmus Laapas, H45-sarjassa 5. sijalle Ari Laapas ja H50-sarjan 8. Mika Loukkalahti. Ohessa linkki tulospalveluun.

http://www.resultfellows.com/2020/karjaa/

Viikon päästä Elimäen kansallisessa kisassa on jo paikalla ainakin tusinan verran Rykmenttiläisiä nuoria.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *