Marjolle SM-pronssia keskimatkalta

Syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin keskimatkan ja viestin Suomen mestaruuksista. Rajamäen Rykmentti ei tälläkään kertaa joutunut matkaamaan Keski-Suomesta kotiin ilman menestystä. Parhaasta suorituksesta vastasi Marjo Liikanen, joka sijoittui kolmanneksi naisten pääsarjassa. Myös nuorten sarjoissa palkintokorokkeella nähtiin kelta-mustaa, kun Riikka Haltia otti hopeaa D16-sarjassa ja Maaret Turunen oli kahdeksas D20-sarjassa.

Täysin yllätyksenä ei Marjon mitalia voida pitää, onhan nuori nainen antanut hyvää näyttöä taidoistaan ja kunnostaan jo pitkin vuotta. Sekä pitkän että erikoispitkän matkan SM-kilpailuissa Marjo sijoittui kymmenenneksi, joten kaksi plakettiakin kuluneelta kaudelta oli jo plakkarissa.

Keskimatkan kilpailuun valmistautuminen sujui Marjon mukaan hyvin ja kilpailupäivänä ajatukset, vire ja keskittyminen olivat kohdillaan. Hyvin sujunut karsintakilpailu aamupäivällä antoi itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen iltapäiväm finaalia varten.

Olin ajatellut mahdollisuuksiani ja toivoin ehkä jopa mitalia, mutta sain ne ajatukset pois päästä. Päätin keskittyä siihen ainoaan asiaan mihin pystyn vaikuttamaan eli omaan suunnistukseen. Tyytyväinen Marjo kertasi kilpailupäivän tunnelmia jälkeenpäin.

Finaalissa tullut 40 sekunnin virhe vei Marjon uskon mitaliin. ”Virheen jälkeen tuli kiire, mutta sain rauhoitettua itseni ja keskittymisen kasaan”, Marjo kertasi. Loppurata olikin helpohkoa ja nopeaa suunnistusta, johon vaadittiin kovaa kuntoa ja taistelutahtoa, joista kumpaakin Marjolta löytyy vaikka muille lainattavaksi.

Vikalle rastille tulin aivan hapoilla, mutta ikinä en ole saanut niin kovaa kannustusta ja huutoa kuin siinä maalisuoralla.

Marjon leimattua maalissa sijoitus oli kolmas, noin kaksi minuuttia Minna Kaupista ja puoli minuuttia Anni-Maija Finckestä. Sija säilyi ja onnellinen nainen sai kivuta palkintokorokkeelle hakemaan mitalinsa.

Mitali oli minulle ihan tosi iso asia kaikkien loukkaantumisten ja vaikeuksien jälkeen, Marjo kertoo, mutta lisää lähtevänsä kuitenkin nöyränä ja jalat maassa uusia haasteita kohti, vaikka hymy pysyy huulilla varmasti pitkään.

Tavoitteena ja silmissä taitaakin loistaa se vielä vähän korkeampi koroke. Marjo on myös kiitollinen saamastaan tuesta ja muistuttaa, että kun uskoo itseensä ja tekee kovasti töitä, jonain päivänä tehdään myös tuloksia.

Miesten kilpailu lähti hyvin käyntiin, kun Vili Niemi voitti oman karsintasarjansa. Myös Jarno Parkkinen ja Jesse Laukkarinen taistelivat tiensä A-finaaliin. Iltapäivän kilpailu ei kuitenkaan mennyt aivan kohdalleen: virheisiin sorruttiin ja sijat painuivat 30 huonommalle puolelle.

Sunnuntain viestissä miesten joukkue (Hannu-Pekka Pukema, Jesse Laukkarinen, Jarno Parkkinen, Vili Niemi) oli 13. H18-sarjassa Miika Koskinen, Tomi Minkkinen ja Akseli Leino ottivat plaketin sijoittumalla kuudenneksi ja naisten pääsarjassa Matleena Boström, Hanna Raitanen ja Marjo Liikanen sijoittuivat yhdeksänsiksi.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.