Jukola-leiri, Jämsä

kuva

Rykmentin valmennusryhmien virallinen Jukola-leiri pidettiin 24.–26.5. Jämsässä.

Leiri polkaistiin käyntiin perjantaina noin viiden kilometrin viestiharjoituksella. Naiset ja pimeää pelkäävät miehet (Tuomas ja Tomas) starttasivat treeniin valoisalla ja loput pimeän laskeuduttua. Ensimmäisen treeniryhmän kommentit eivät olleet erityisen mieltä ylentäviä ”Oli siellä hyviäkin paikkoja”. Myöhemmin kommentti osoittautui paikkansa pitäväksi. Jälkimmäinen ryhmä saapui treenipaikalle puoli yhdentoista aikaan. Muiden alueella leireilevien seurojen kanssa oli viestitunnelman luomiseksi sovittu yhteinen lähtöaika ja paikalle saapuikin useita kymmeniä suunnistajia eri seuroista. Heti kättelyssä oli selvää, että yösuunnistuksesta pääsisi nauttimaan vasta lähempänä puolta yötä. Lopulta lähtökäsky kajahti hieman puoli kahdentoista jälkeen. Vaihtelevan kulkukelpoisuuden ja kartoitustyylin värittämän radan nopein oli Rykmentin Vili Niemi.

Lauantaina oli tarjolla kaksi keskimatkan harjoitusta. Maastoon päästiin edellisillan myöhään venyneen yötreenin takia vasta puolen päivän aikaan. Tarjolla oli Heräjärven kartalla kiintorastien pohjalle askarreltu harjoitus. Maastoon oli vuoden takaisen kartan ajantasaistuksen jälkeen kasvanut muutama uusi korkeuskäyrä, mutta pienistä epäröinneistä huolimatta harjoituksesta selvittiin kunnialla. Harjoitusten välissä pidettiin palaveri, jossa analysoitiin tulevaa Jukola-maastoa sekä pohdittiin joukkuevaihtoehtoja. Iltapäivän harjoitus oli useimmilla kevyt verryttely suunnistaen Ehunlammi-kartalla. Koko radan kiertämällä olisi saanut 7,7 kilometrin lenkin. Sama trendi kartan suhteen jatkui – pientä hiomista olisi ollut kun kyseessä on virallinen harjoituskartta Jukolaa varten.
Illan kruunasi keittiömestari M. Heiskasen grillipihvit sekä epäviralliset mölkyn seuranmestaruuskilpailut. Kolmen hengen joukkueissa pelattu turnaus oli äärimmäisen tasokas, sillä voitot jakaantuivat lähes tasan joukkueiden kesken.

Sunnuntaina leiri päätettiin Mäntän Seudun Eräpirkkojen Rapukartanorasteilla. Kymmenen kilometriä miehillä ja seitsemän kilometriä naisilla raskaassa maastossa ja helteisessä kelissä osoittautui vähintäänkin riittäväksi matkaksi. Parhaasta rykmenttiläissuorituksesta vastasi Marjo Liikanen, joka oli kolmas naisten pääsarjassa.

Kilpailun tulokset ja väliajat

-Jesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.