Rykmentti toinen Finnspringin viestissä

Rajamäen Rykmentin miehet suunnistivat toiseksi Sauvossa juostussa Finnspringin viestissä. Rykmentin viedstiä kiidättivät Matti Liukkonen, Jörgen Wickholm, Sami Vähänen ja Jarno Parkkinen. 75 juokkueen viestin voiton vei MS Parma 1,5 minuutin erolla Rykmenttiin. Kolmanneksi suunnisti Paimion Rasti reilun minuutin Rykmenttiä hitaampana. Rykmentin kakkosjoukkue oli 20.

Rykmentin viesti lähti hieman yskähdellen käyntiin, sillä aloittaja Matti Liukkonen sortui useisiin pieniin virheisiin ja oli vaihdossa sijalla 21. viisi minuuttia kärjestä. Toisella osuudella Jörgen Wickholm aloitti Rykmentin hinaamisen kohti kärkeä. Kuudenneksi nopein osuusaika tiesi sijoituksen paranemista kymmenenneksi. Eroa kärjessä vaihtaneeseen Parmaan oli neljä minuuttia.

-Alkumatka meni hyvin, mutta puolen välin paikkeilla tein kaksi minuutin virhettä. Loppu sujui jälleen hyvin ja jaksoin kiitettävästi juostakin, ensimmäistä kertaa Rykmentin paita päällä viestissä juossut Wickholm kertoi.

Kolmannella osuudella Sami Vähänen oli osuuden kolmanneksi nopein ja vaihdossa Rykmentti oli jo neljäntenä. Ankkuriosuudella lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa 12:nneksi suunnistanut Jarno Parkkinen teki varmaa työtä ja oli osuuden nopein. Edellispäivän pitkä 17 kilometrin kilpailu ei tuntunut Parkkisen vauhdissa.

-Lähdin rauhassa ja tyydyin pari ensimmäistä väliä samaan aikaan lähteneen Paimion Teemu Väreen vauhtiin. Kolmannella välillä löin lisää vauhtia ja jossain vaiheessa Väre tippui. Toisena lähteneen Vaajakosken Terän ankkurin Antti Anttosen ohitin suunnistamalla, Parkkinen kertasi viestin vaiheita.

-Yleisörastilla kuulin eron kärkeen olevan pari minuuttia ja koska loppumatka oli juoksuvoittoista, aloin hieman säästellä ja pyrin varmaan suunnistukseen, sillä en uskonut enää saavuttavani Parmaa.

Rykmentin valmennuspäällikkö Marko Heiskanen oli luonnollisesti tyytyväinen miestensä panokseen ja käänsi katsetta jo kohti tulevana viikonloppuna Ruotsissa juostavaa Tiomilaa.

-Finnspringviesti oli viimeinen kunnon näytön mahdollisuus Tiomilaan. Viesti palveli tarkoitustaan ja hyvä oli saada viestinomainen kilpailu. Varsin erillaiset alkureitin hajonnat hiukan latistivat viestin tuntua, joten kohtuulliseen yksilösuoritukseen viesti kääntyikin. Alussa jäätiin hiukan liikaa, mutta hyvät juoksut nostivat takaisin poudiumille. Hyvä harjoitus ja tulos kohden Tiomilaa. Jarnon juoksu oli vakuuttava, kun edellisenä päivänä oli lähes 20 km maastossa juoksua takana, Heiskanen sanoi.

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa Tuomas Tervo suunnisti viidenneksi miesten eliitissä. Parkkinen oli siis kahdestoista, Wickholm 17. ja Miika Suominen 18. Sarjavoittoihin rykmenttiläisistä ylsivät Marjo Liikanen naisten A-sarjassa, Annabella Tolonen 18-vuotiaissa ja Riikka Haltia 16-vuotiaissa tytöissä.

Kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.