Rykmentin miesten epäviralliset Hiihtomestaruuskisat

kuva

Markus lähtee matkaan

Raikkaan helmikuisena tiistai-iltana kokoontui Leppävaaran urheilustadionille yhdeksän erivärisiin hiihtohaalareihin sonnustautunutta nuorta miestä Rajamäen Rykmentin epävirallisten, ellei jopa leikkimielisten, hiihtokilpailujen merkeissä. Kimmon ideasta kilpailu päätettiin järjestää kaksiosaisena. Ensin kilpailtiin 5,4 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu Leppävaaran kilpaladulla. Jälkimmäinen osa hiihdettiin samalla ladulla vapaalla tyylillä takaa-ajona.

Alkuasetelma oli kutkuttava. Joku kilpailijoista kertoi valmistautuneensa kisaan hiihtämällä 100 kilometriä kuluneen talven aikana. Osa kilpailijoista oli voidellut sukset edellisenä iltana plussakelin voiteilla. Ennen kaikkea käsillä oli kuitenkin hyvä maksimitreeni piristämään talven synkkyyttä.

kuva

Otso valmiina

Kilpailun ensimmäinen osa toteutettiin väliaikalähdöllä. Parhaiten suksi luisti perinteisen lenkillä Tuomaksella. Seuraavaksi nopein oli Kimmo, joka oli hionut perinteisen hiihtotyylin huippuunsa Finlandia hiihtoa silmällä pitäen. Seuraavaksi nopeimmat olivat hisuspesialistit Sami, Eetu sekä seuran uusi vahvistus Jörgen. Kauas eivät jääneet muutkaan miehet. Jörgen harmitteli, että perinteisellä hiihtotyylillä tekniikkaa on vaikea pitää kasassa, kun talven aikana perinteisellä on kertynyt lähinnä pitkäkestoisia peruskestävyystreenejä. Eetu kertoi hiihtäneensä viimeksi kilpaa kyseisellä hiihtotyylillä koulujen välisissä hiihtomestaruuskilpailuissa ala-asteikäisenä.

Huoltojoukkojen harmitellessa, että mustikkakeitto jäi keittämättä ja laatiessa lähtölistaa takaa-ajoa varten miehet pitivät 20 minuutin tauon, ja vaihtoivat perinteisenmonot vapaan kamppeisiin.

Tuomas lähti ladulle ylhäisessä yksinäisyydessään ja säilytti johtopaikkansa maaliin asti, vaikka luisteluvoitelu oli epäonnistunut ja vauhti oli lähes sama molemmilla hiihtotyyleillä.

kuva

Ylivoimaisen voittajan tuuletukset

Takaa-ajojoukon tilanne sen sijaan oli jännittävä pienistä aikaeroista johtuen. Ladulla oli todellinen kilpailun meininki. Jörgen pääsi iskemään kun Samin vauhdissa tapahtui nitkahtaminen, eikä Eetun irtiottoyritys onnistunut. Tuloksena oli toinen sija, ja maksimitreeni jossa sai antaa kaikkensa. Kolmantena maaliin selvisi Eetu, joka kiitteli kisan jälkeen kilpailua hyväksi harjoitukseksi kesän viestikilpailuja varten, joissa tarvitaan henkistä kanttia vastustajan hiillostaessa niskaan.

kuva

Hopea ei tullut helpolla

kuva

Koville otti pronssimitalistillakin

Kaiken kaikkiaan tempaus sai kiitosta mukavana yhteishengen nostattajana. Ehkä ensi vuonna saadaan naisiakin viivalle.

Tässä vielä tulokset kisasta:
19.2. Leppävaara (perinteinen 5,4km+vapaa 5,4km)
Tuomas Tervo 14.52 + 13.58 = 28.50
Jörgen Wickholm 17.02 + 14.54 = 31.56
Eetu Summanen 17.01 + 15.06 = 32.07
Sami Vähänen 16.57 + 15.33 = 32.30
Otso Seppälä 17.35 + 15.19 = 32.54
Kimmo Vilska 16.48 + 16.17 = 33.05
Matti Liukkonen 17.26 + 16.27 = 33.53
Pyry Niemi 17.15 + 17.40 = 34.55
Markus Turunen 18.50 + 18.52 = 37.42

Bookmark the permalink.

Comments are closed.