Portugali osa 4.

Maanantai 18.2.

Aamu aloitettiin muistisuunnistusharjoituksella. Treenin ideana oli katsoa karttaa ainoastaan rasteilla ja juosta rastiväli pelkän muistin varassa. Harjoituksessa korostuivat kilpailuissa unohtuneet kompassin käyttö ja katseen nostaminen. Tärkeimpänä opetuksena oli, että varsinkin rastiympyrässä kannattaa suunnata katse kartan sijasta maastoon.

Iltapäivän treenin teemana oli käytäväsuunnistus sekä peitetyt alueet. Lähes kaikki selvittivät vaarin laatimat haasteet ongelmitta ja treenistä jäikin hyvä fiilis. Osa pidempään leireilleistä koki olonsa liian hapokkaaksi ja päätti jättää harjoituksen väliin.

Tiistai 19.2.

Jesse lähti aamulla renkaat vinkuen heittämään Aapoa ja Sanderia lentokentälle ja me muut matkasimme transun kyydissä Nazareen.

Iltapäivällä nautimme auringonpaisteesta rannalla kuntopiirin merkeissä. Hulluimmat kävivät jopa uhmaamassa aaltoja majoitukseen viemisinä märkien lenkkareiden lisäksi märät t-paidat.

Keskiviikko 20.2.

Aamulla kävimme tekemässä lähikartalla reilun tunnin rauhallisen suunnistusharjoituksen. Osa jatkoi vielä juosten majoitukseen saadakseen pitkän lenkin oppimäärän täyteen. Tällä kertaa maasto oli aiempia vauhdikkaampaa ja tunnissa ehtikin kiertää reilun kympin lenkin puutteellisesta tiheikkökuvauksesta huolimatta.

Iltapäivän treeninä oli hieman vauhdikkaampi keskari. Osalla tosin pitkä leiri alkoi jo painaa jaloissa ja ainoa ero aamun harjoitukseen oli irvistys, vauhdin tuskin kasvaessa huomattavasti. Maasto oli ainakin yhtä vauhdikasta kuin aamulla, vaikka piikkipuskaa löytyikin hieman runsaammin.

Illalla nautittiin Niiskun ”unkarilaisesta gulassista” koko perheen voimin.

kuva

kuva

Torstai 21.2.

Leirikisapäivä alkoi kahdella odotettua tiukemmalla sprintillä Porto de Mossissa. Tarkoituksena oli juosta kolme lyhyttä rataa, mutta ennakoitua raskaamman ja mäkisemmän maaston takia päätettiin tyytyä vain kahteen 14-20 minuutin sprinttirypistykseen.

Iltapäivän huipennuksena oli lyhyehkö keskimatka takaa-ajolähdöillä. Sprintin yhteistulosten perusteella lähtöväleiksi muodostui noin 35 sekuntia ja hyvän näkyvyyden ansiosta edellä lähteneet selät eivät ehtineet missään vaiheessa täysin tavoittamattomiin. Lisää painetta treeniin toi vielä maastossa heilunut valokuvaaja. Maalissa kuolemaa tehneet urheilijat kiittelivät hyvästä treenistä ja toivoivat lisää vastaavia harjoituksia jatkossakin.

Leirikisan yhteistulokset:

Mate 41.01
Cele 41.22
Jesse 41.45
Marjo 53.56
Tomi 54.55
Anna 59.10
Sanna 61.26
Mira 66.51
Luis dnf

Loppukevennys:

kuva

Bookmark the permalink.

Comments are closed.