Jörgen Wickholm Rykmenttiin!

Jörgen Wickholm vahvistaa tulevalla kaudella Rajamäen Rykmenttiä. IF Sibbo-Vargarnassa koko uransa tähän mennessä suunnistanut Wickholmin on kuulunut Suomen kärkisuunnistajiin jo kymmenen vuotta. 30-vuotiaan Wickholmin parhaimpina saavutuksina voidaan pitää kymmenettä sijaa MM-kisojen pitkällä matkalla 2005 ja PM-kilpailujen pronssimitalia samalta vuodelta. Pitkän matkan Suomen mestaruuden Wickholm voitti 2007. Tulevan seurakaverinsa Tuomas Tervon kanssa Wickholm on voittanut sekä PM-kisojen viestipronssia että nuorten MM-viestihopeaa.

Monen muun suomalaisen huippusuunnistajan tavoin Wickholmin ensi kesän tavoitteet ovat MM-kotikisat Vuokatissa. Seuranvaihdon kautta hän uskoo saavansa lisäpotkua kisoissa menestymiseen.

-Henkilökohtaiset tavoitteet ovat Vuokatin MM-kisoissa ja siellä keskimatkalla, pitkällä matkalla ja viestissä. Rykmentistä haluan saada lisää sparrausta kohti tulevia isoja kisoja, Wickholm kertoo ja sanoo päätöksen seuranvaihtoon olleen sekä helppo että vaikea.

– Tietysti, kun olen ollut Sibbo-Vargarnassa koko ikäni niin on haikea fiilis lähteä, mutta sitten, kun ajattelen omaa kehitystä ja tulevaa, niin päätös oli suhteellisen helppo tehdä.

Wickholm tunnetaan todella taitavana suunnistajana, joka on kotonaan raskaissa ja vaativissa pohjoismaalaisissa maastoissa. Näin Vuokatin kisat ja varsinkin Vuokatinvaaralla juostava keskimatka sopivat Tuusulassa asuvalle Wickholmille varmasti hyvin.

-Vahvuuteni on ehdottomasti taito ja suoritusvarmuus. Fysiikka-puolella lienee eniten parantamista, kun miettii kokonaisuutta, Wickholm myöntää.

Rajamäen Rykmentin valmennuspäällikkö Marko Heiskanen otti luonnollisesti uuden vahvistuksen ilolla seuraan.

-On hienoa saada Vuokatin MM-kisoihin satsaava Jörgen Rykmenttiin. Seurassa on useampi Vuokattiin tähtäävä urheilija, joten sparrausta on varmasti sekä henkisesti että fyysisesti tarjolla, Heiskanen toteaa.

Wickholmin ja viestin maailmanmestarin Tsekin Tomas Dlabajan tulon myötä Rykmentin osakkeet tulevan kauden suurviesteissä paranevat selvästi. Wickholm myöntää, että menestysmahdollisuudet suurviesteissä olivat myös yksi syy seuranvaihdon takana.

-Haluan juosta sellaisessa viestiporukassa, jossa on mahdollisuudet kärkisijoihin isoissa viesteissä. Mielestäni Rykmentissä on erittäin paljon potentiaalia ja hyviä mahdollisuuksia kamppailla kärkisijoista varsinkin Jukolassa ja SM-viestissä. Uskon, että itse tuon lisää varmuutta ja kovuutta viesteihin sekä hyvää vastusta seurakavereille treeneihin.

Viime vuoden Jukolassa 12:nneksi suunnistanut Rykmentti saa Wickholmista Heiskasen mukaan loistavan pelimerkin mille tahansa osuudelle, onhan Wickholmilla takanaan loistavia suorituksia suurviesteistä niin yö- kuin ankkuriosuuksiltakin. Itse Wickholm asettelee mielellään lamppua päähänsä.

-Minusta on varmaankin eniten hyötyä Jukolan toisella ja kolmannella osuudella sekä Tiomilan pitkillä yöosuuksilla. Jos rehellisiä ollaan, niin en ole ehkä se paras ankkuri, jos menee loppukiriin. Tai sitten viesti pitää ratkaista ennen sitä, Kytäjä-Jukolan neljänneksi nopein ankkuri naurahtaa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.