Viestin maailmanmestari Rykmentin paitaan

Menneen kesän suunnistuksen viestin maailmanmestari tsekkiläinen Tomas Dlabaja vaihtaa Rajamäen Rykmenttiin. 29-vuotias Dlabaja on ollut Tsekin maajoukkueen vakiojäsen jo vuosia ja viestin lisäksi hän onnistui hyvin myös MM-kisojen pitkällä matkalla, jossa oli 13. Tähän mennessä Dlabajan paras henkilökohtainen sijoitus MM-tasolla on kuudes sija sprinttimatkalla vuoden 2008 kisoista.

-Tavoitteena on puolustaa maailmanmestaruutta ensi vuoden MM-kisoissa Vuokatissa sekä menestyä myös henkilökohtaisilla matkoilla. Seuran vaihdon myötä uskon saavani vielä lisää motivaatiota harjoitteluun ja kilpailuihin sekä oppia suomalaista suunnistusta, aikaisemmin ruotsalaista Söders SOL Tyresöä edustanut Dlabaja kertoo.

Parhaillaan väitöskirjan parissa harjoittelun ohessa puurtava Dlabaja aikoo muuttaa Suomeen alkukeväästä ja viipyä ainakin MM-kilpailuihin saakka. Rykmenttiin miehen toivat seuran aktiivinen toiminta ja menestysmahdollisuudet suurviesteissä.

-Uskon, että pystyn omalta osaltani tuomaan lisää nopeita jalkoja suurviestien ratkaisuosuuksille ja MM-kisojen lisäksi tärkeänä tavoitteena onkin saavuttaa menestystä Jukolassa ja Tiomilassa, Dlabaja sanoo.

Ensi kesänä Rykmentin värit pukee päälleen myös Portugalin kaikkien aikojen suurin suunnistuslupaus Luis Silva. 19-vuotias Silva väläytteli osaamistaan jo nuorten MM-kilpailuissa voittamalla keskimatkalla oman karsintaeränsä. Myös yleisurheilussa Portugalin mestaruuksia saavuttanut Silva tähtää nuorten MM-kilpailuihin, joissa hän saa juosta vielä kahtena vuotena. Mikään yllätys ei kuitenkaan olisi, jos vuoden 2010 junioreiden EM-kuutonen nähtäisiin myös Vuokatissa aikuisten kisoissa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.