Rykmentti kumosi ”Nuorten Jukolan kirouksen”

kuvaKolmen viimeisen vuoden ajan Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkueen kohtaloksi Nuorten Jukolassa on koitunut hylkääminen. Lauantaina Vehmaalla juostussa viestissä RR1:n Akseli Leino kuitenkin ankkuroi joukkueensa (Tomi Minkkinen, Riikka Haltia, Pinja Koskinen, Pyry Seppälä, Iida Varmavuo, Sirkku Minkkinen, Akseli Leino) sijalle 37. Samalla täyttyi joukkueen tärkein tavoite: hyväksytty suoritus.

Ykkösjoukkueen viesti lähti kohtalaisesti käyntiin, kun Tomi Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla 32. reilut viisi minuuttia TVV:n Topi Raitasen jälkeen. Jännitystä ja muutaman ylimääräisen tuskanhikipisaran viestiä seuranneille toi 1,3km:n väliaikaan päivittymättä jäänyt leimaus. Maalissa leimantarkastuksen tuomio oli onneksi ”ok” ja huoltajien helpotus aikamoinen.

kuvaToisella HD16-osuudella viestiä vienyt Riikka Haltia katsoi radan alkupuolella rastikoodin väärin – seurauksena suurehko virhe. Rykmentin sijoitus vaihdossa oli 69 ja ero kärkeen lähes viisitoista minuuttia. Tässä vaiheessa viestiä johtaneella ruotsalaisella Snättringe SK:lla oli yhden osuuden etumatka Rykmenttiin.

Viisi viimeistä osuutta olivat kuitenkin keltamustien osalta tasaista noususuhdannetta. Kolmannella ja neljännellä osuudella Pinja Koskinen ja Pyry Seppälä suoriutuivat radoistaan ongelmitta. Jo satoja kisoja kiertäneet nuoret suunnistajanalut kuvailivat osuuksiaan ”helpohkoiksi polkuralleiksi”. Neljänteen vaihtoon mennessä RR1 oli noussut yhdeksän sijaa, vaikka ero kärkeen olikin kasvanut hieman. Viidennen osuuden putkella Iida Varmavuo nosti varmalla suorituksellaan muutaman sijan lisää.

kuvaYksi päivän onnistujista oli viimeistä kertaansa Nuorten Jukolassa juossut Sirkku Minkkinen. Kuudennella osuudella kahdeksanneksi parhaan osuusajan juossut Sirkku nosti joukkuetta 13 sijaa ja näin ollen päästi Akseli Leinon ankkuriosuudelle sijalla 44. Nilkkavammasta toipuva Akseli jatkoi rauhallisen hyvää suorittamista ja nosti joukkuetta vielä seitsemän sijaa lisää.

Myös kakkosjoukkueessa (Lauri Laajaniemi, Ilari Haltia, Ida Haapala, Joni Koskinen, Joela Väisänen, Riina Karppinen, Miika Koskinen) nähtiin useita onnistumisia ja huoltajien onkin nostettava hattua nuorille suunnistajille, jotka sisukkaasti kamppailivat omilla osuuksillaan huomattavasti itseään vanhempien joukossa. Valitettavasti Rykmentin kakkosjoukkue jäi ilman tulosta kakkososuudella kadonneen emitin vuoksi.

kuvaParannettavaa ja menestyksennälkää ensi vuoden viestiin jäi vielä paljon, mutta opettavaisten kokemusten lisäksi Vehmaalta tuotiin positiivista fiilistä ja uskoa seuran nuoriin. Ja eipähän tänä vuonna tarvitse suunnistusnetin pesupaikkaa kuluttaa Rykmentin ykkösjoukkueen hylsykierteen spekuloimiseen 😉

Bookmark the permalink.

Comments are closed.