Suunnistuskauden päättäjäiset

Rajamäen Rykmentin suunnistuskauden 2011 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus pidettiin sunnuntaina 6.11. Vantaan Keimolassa, Keimolan Kaiun majalla. Paikalle oli saapunut runsas joukko niin seuran aktiivisia jäseniä ja edustusryhmien suunnistajia, kuin myös nuorempia suunnistuskoululaisia vanhempineen.

Kuvassa osa palkituista, vasemmalta oikealle: Annabella Tolonen, Maaret Turunen, Miika Koskinen, Lauri Laajaniemi ja Tuomas Tervo

Tilaisuuden avannut puheenjohtaja Ismo Turunen totesi kauden olleen menestyksekäs: kaikkiaan rykmenttiläiset toivat Nurmijärvelle kauden aikana 24 Suomen mestaruusmitalia, joista 7 oli kultaisia. Lisäksi seuran useamman vuoden peräkkäinen ”putki” kansainvälisissä edustustehtävissä jatkui, kun Tuomas Tervo edusti kunniakkaasti Suomea sprinttimatkalla Ranskan MM-kilpailuissa 13. sijallaan, ja nuorten alle 20 v. MM-kilpailuissa Puolassa nähtiin rykmenttiläisistä Jesse Laukkarinen ja Miika Suominen. Näistä lupaavista junioreista onnistui Miika noissa kilpailuissa paremmin, saavuttaen keskimatkalla hienon 7. sijan. Seuran ulkomaalaisjäsenistä Ranskassa vielä Tuomastakin paremmin suunnisti Sveitsin joukkueessa Matthias Merz sprintin 6. sijallaan. Pienenä menetyksenä vuoteen kuuluu toki myös se, että Matthias juoksi tällä erää viimeisen kilpailunsa Rykmentin väreissä syksyn SM-viesteissä, kun Matthias palaa alkuperäisen suunnitelmansa mukaan ensi kaudelle ruotsalaisseura OK Tisareniin.

Kauden yhteenvedon jälkeen, palkittiin sekä nuoria alle 14-vuotiaita suunnistuskoululaisia että seuran parhaat juniorit ja aikuisurheilijat. Seuran parhaana miessuunnistajana ja samalla parhaana urheilijana palkittiin Tuomas Tervo. Parhaan naissuunnistajan palkinnon sai Saara Nikkari. Nuorten 17-20 sarjoissa menestyneimpinä palkittiin pojista Jesse Laukkarinen ja tytöistä Maaret Turunen, ja vastaavasti parhaana 15-16 vuotiaana poikana Miika Koskinen ja tyttönä Annabella Tolonen. Annabella oli myös vuoden yllättäjä, saavutettuaan ensimmäisenä SM-kisavuotenaan useita sijoituksia 10. parhaan joukkoon ja kauden lopuksi yösuunnistuksen Suomen mestaruuden. Alle 14-vuotiaiden ”Oravapoika” –palkinnon sai Lauri Laajaniemi, ja vastaavan ”Oravatyttö” -palkinnon Iida Varmavuo.

Vuoden valmentajana palkittiin Marko Heiskanen ja vuoden seuratoimijana eli ”uurastajana” Anne Laajaniemi. Nuori Ohjaaja –palkinnon saivat Miika Koskinen ja Sanna Säijälä.

Eniten Suomen mestaruuspisteitä ja Uudenmaan aluemestaruuspisteitä seuralle toi H50-sarjassa kilpaileva Ari Enroth, ennen Jesse Laukkarista ja Annabella Tolosta. Kaikkiaan Rykmentti sijoittui epävirallisessa seurojen SM-pistetilastossa 8. sijalle.

Palkitsemisten ja kahvitarjoilun ohessa kauden päättäjäistilaisuudessa saatiin seurata Tuomas Tervon mielenkiintoista kuvausta valmistautumisesta MM-sprinttiin Ranskassa, sekä Antero Pullin esitystä uusimmista teknisistä apuvälineistä suunnistussuorituksen seurannassa. Näihin apuvälineisiin kuuluu GPS-tallentimen lisäksi otsalla kannettava videokamera ja Antero demonstroi videotykin välityksellä suunnistuksen etenemistä ja seurantaa niin kartalla kuin maastokuvassakin. Näitä apuvälineitä on valmennusryhmien tarkoitus käyttää sitten myös tulevan kauden taitoharjoittelussa.

Iltapäivää jatkettiin vielä pienemmällä joukolla ideoimalla seuratoiminnan kehityskohteita ja niihin tarvittavia toimenpiteitä. Illan jo hämärtyessä pääsivät innokkaimmat vielä irti suunnistusharjoitukseen ja katse voitiin kääntää menneestä kaudesta toden teolla uuteen harjoittelu- ja kilpailukauteen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.