Mitalisade SM-viestissä

Rajamäen Rykmentti näytti suunnistuksen SM-viesteissä olevansa edelleen yksi Suomen parhaista viestisuunnistusseuroista. Rykmentin joukkueet napsivat peräti kolme kulta- ja kolme hopeamitalia junioreiden ja veteraanien sarjoissa. Lisäksi miesten joukkue juoksi viidenneksi.

Vimpelin Lakeaharjulla suunnistetuissa pääsarjojen ja junioreiden viesteissä Rykmentille kultaa suunnistivat poikien 20-vuotiaat ja tyttöjen 18-vuotiaat. Tyttöjen 16-vuotiaiden joukkue oli puolestaan hopealla.

Poikien joukkue lähti uusimaan edellisvuoden kultaa, joka tosin tuli 18-vuotiaissa. Nyt juoksujärjestys oli Aapo Aaltio, Jesse Laukkarinen ja Miika Suominen. Aapo aloitti varmasti ja tuli vaihtoon sijalla neljä, noin kaksi ja puoli minuuttia kärjestä. Voiton kannalta tärkeää oli, että ennakkoon kaksi kovaa joukkuetta Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö jäivät Aapolle minuutti tolkulla. Toisella osuudelle lauantain keskimatkan pronssimitalisti Jesse Laukkarinen ohitti jo alkumatkasta edellä lähteneet ja repi vaihtoon mennessä eron reiluun kahteen minuuttiin toisena vaihtaneeseen Kangasala SK:hon.

Ankkuriosuudella Miika Suominen suunnistus sujui joukkuekavereiden veroisesti. Perään lähtenyt keskimatkan nuorten maailmanmestari Topias Tiainen ei pystynyt tavoittamaan Miikaa kuin puolisen minuuttia. Näin rykmentin kolmikko juhli jälleen suomenmestaruutta.

-Kaikkilla meni kyllä suunnistuksellisesti hyvin, eikä virheitä tullut. Tiesimme maaston vaikeaksi, eikä se sallinut juosta koko aikaa niin kovaa kun olisi pystynyt. Muuten olisi tullut pahoja virheitä, Miika kertoi kilpailusta.

18-vuotiaat tytöt Ilona Lehtinen, Marika Suominen ja Maaret Turunen suoriutui omasta viestistään poikien tavoin ilman virheitä. Ilona vaihtoi toisena vain 19 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Marika piti sijoituksen ja Maaret pääsi metsään kaksi minuuttia johtaneen Tampereen Pyrinnön jälkeen. Maaret nosti Rykmentin lopulta ylivoimaiseen voittoon, sillä toiseksi tullut Mäntsälän Urheilijat jäi lopulta yli viisi minuuttia.

16-vuotiaissa tytöissä kolmikko Riikka Haltia, Mirabella Tolonen ja Annabella Tolonen suunnisti myös varmasti, mistä palkintona toinen sija. Vielä 14-vuotiaiden sarjassa suunnistava Riikka avasi viestin tullen vaihtoon sijalla 10. Mirabella nosti Rykmentin kuudenneksi ja Miran sisko Anna lopulta hopealle. Suorituksen arvoa nostaa se, että koko kolmikko saa ensi vuonnakin juosta 16-vuotiaiden sarjassa.

Miesten viestissä Rykmentti lähti tavoittelemaan menestystä vuonna 2008 hyväksi havaitulla taktiikalla, jossa Matthias Merz laitettiin repimään eroja toiselle osuudelle. Taktiikka oli lähellä toimia tänäkin vuonna, sillä Vili Niemen loistoaloituksen jälkeen, Matthias pääsi metsään vain kymmenen sekuntia kärjen jälkeen. Matthias pääsikin alussa irti, mutta sortui virheeseen ja muut kärkijoukkueet saivat kiinni. Vaihdossa viisi joukkuetta vaihtoi samaan aikaan, Rykmentin ollessa toinen.

Kolmannella osuudella Jarno Parkkiselle ei sattunut fyysisesti paras päivä. Lisäksi Jarno sortui viiden minuutin virheeseen ja näin Rykmentti tippui ulos mitalitaistelusta. Vaihdossa Jarno oli kahdeksas yli kymmenen minuuttia kärjestä. Ankkuriosuudella Tuomas Tervo juoksi koko viestin toiseksi nopeimman osuusajan ja nosti Rykmentin hienosti viidenneksi. Voiton vieneeseen Vaajakosken Terään jäi lopulta eroa vajaat yhdeksän minuuttia, pronssi jäi kolmen minuutin päähän.

16-vuotaissa pojissa Rykmentin kolmikko Akseli Leino, Tomi Minkkinen ja Miika Koskinen oli hienosti kuudes, eikä eroa pronssiin tullut kuin vajaat kaksi minuuttia. Rykmentin valmennuspäällikkö Marko Heiskanen oli luonnollisesti tyytyväinen päivän suorituksiin ja tuloksiin.

-Lähes kaikki suunnistivat hienosti. Painotimme edellisen illan palaverissa kuinka vaikea maasto on kyseessä ja kuinka tärkeää kartalla pysyminen on. Loistavasti urheilijat pystyivät toteuttamaan puhuttuja asioita, Marko iloitsi.

Ypäjällä suunnistetuissa veteraanien kisoissa Rykmentti asetti viivalle vain kolme joukkuetta, joiden tulos oli musertava. Miesten 55-vuotiaiden kolmikko Veijo Salmi, Vesa Tervo ja Arto Niemi otti odotetun kullan. Miesten 40-vuotiaat Samuli Kyyrönen, Antero Pulli ja Marko Väisänen suunnisti hopeaa kuten myös naisten 35-vuotiaat Lila Harjamäki, Mervi Pesu ja Päivi Kulmala. Muiden onneksi Rykmentillä ei ollut kisoissa enempää joukkueita.

Vimpelin kisasivut
Ypäjän kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.