Kaksi mitalia SM-keskimatkalta

Jesse Laukkarinen suunnisti pronssille 20-vuotiaiden sarjassa keskimatkan SM-kisoissa Alavudella. Veteraanisarjojen kisoissa Pyötyällä puolestaan Arto Niemi oli nopein miesten 55-vuotiaissa.

Jesse Laukkarinen onnistui tekemään vaativassa kilpailussa lähes virheettömän suorituksen. Mestaruuden vienyt Tampereen Pyrintöä edustava sveitsiläinen Florian Howald oli 24 sekuntia nopeampi. Kesällä nuorten maailmanmestaruuden juuri keskimatkalla voittanut Topias Tiainen oli toinen vain kolme sekuntia Jesseä parempana.

-Kuudennelle rastille tuli pieni 10 sekunnin rastinottovirhe, lisäksi ykkösvälillä tein väärän reitinvalinnan. Juoksu kulki hyvin ja jaksoin runtata raskaassa maastossa. Tosin suot olivat myrkkyä ja jouduin hetken jopa kävelemään kun upotti niin paljon, Jesse kertoi kilpailustaan.

Miesten pääsarjassa Vili Niemi oli tällä kertaa paras rykmenttiläinen 22. sijallaan. Tuomas Tervo oli 32 ja Jarno Parkkinen 34. Matthias Merz joutui toteamaan aamun karsinnassa suomalaisen suunnistuksen laajan ja kovan tason: ensimmäisenä lähtenyt sveitsiläinen ei selvittänyt tietään finaaliin vaan oli vasta 14., kun jokaisen erän kahdeksan parasta selvisi finaaliin.

Maaret Turunen oli kymmenes tyttöjen 18-vuotiaissa. Samassa sarjassa Ilona Lehtinen oli 15. ja Marika Suominen 34. Miika Suominen ja Aapo Aaltio olivat puolestaan kumpikin 16. 20- ja 18-vuotiaissa. Saara Nikkari oli 35. naisten pääsarjassa, Miika Koskinen 19. ja Akseli Leino 28. 16-vuotiaissa, Sanna Minkkinen 23. 20-vuotiaissa ja Annabella Tolonen 29. 16-vuotiaissa tytöissä. Veteraanikisoissa Arto Niemen mestaruuden lisäksi kymmenen parhaan joukkoon suunnisti Antero Pulli miesten 40-vuotiaissa.

Aikuisten ja nuorten kisasivut


Veteraanien kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.