Kolme mitalia SM-sprintistä

Rajamäen Rykmentin suunnistajat nappasivat kolme mitalia sprinttisuunnistuksen suomenmestaruuskilpailuista. Piikkiössä juostuissa kilpailuissa hopeaa ottivat 20-vuotiaissa Jesse Laukkarinen ja 40-vuotiaissa Jukka Erkkilä. Päivi Kulmala oli kolmas naisten 35-vuotiaissa.

Jesse jäi 2,6 kilometrin radalla voiton vieneestä Toni Saaresta 18 sekuntia.

-Hiottavaa jäi ajasta maksimissaan 25-30 sekuntia. Pari viiden sekunnin ja yksi kymmenen sekunnin virhe. Lisäksi parilla rastilla epäröin hieman reitinvalintaa tehdessä. Juoksu kulki kohtuullisesti, Jesse kertasi kilpailua, joka oli myös yksi katsastus nuorten MM-kisoihin.

Rykmentin hienon panoksen vanhimmassa poikajunioreissa täydensi Miika Suominen, joka oli neljäs 8 sekuntia Jesseä hitaampana ja vain 2 sekuntia pronssitilasta.

-En huomannut portaikkoa 1-2 välillä ja jouduin kiertämään koko talon. Toinen selvä 10 sekunnin virhe tuli nelosrastille. Tossukaan ei liikkunut ihan toivotulla tavalla, mutta pitää olla tyytyväinen kun huomioi alkukauden, Miika kommentoi kilpailua.

40-vuotiaissa Jukka Erkkilä hävisi kullan ainoastaan kahdella sekunnilla. Rykmentin panos oli tässäkin sarjassa vahva, sillä Antero Pulli oli kahdeksas ja yhden ison virheen tehnyt Marko Väisänen kymmenes. Päivi Kulmala oli puolestaan sarjassaan 35-vuotiaat naiset minuutin ja neljä sekuntia hitaampi kun kullan voittanut Taru Ikäheimonen.

Miesten pääsarjassa Tuomas Tervo oli neljänneksi viimeisellä rastilla vielä kiinni toisessa sijassa. Heikko reitinvalinta kolmanneksi viimeiselle ja vielä pieni virhe rastille tiputti Tuomaksen kuudenneksi, mutta ainoastaan 18 sekuntia mestaruuden vieneestä Petteri Muukkosesta. Vili Niemi oli 27. 1.12 Muukkosta hitaampana.

Kymmenen joukkoon suunnistivat rykmenttiläisistä myös Annabella Tolonen 16-vuotiaissa tytöissä ja Ari Enroth miesten 50-vuotiaissa. Naisten pääsarjassa Matleena Ojapalo oli 26. ja Hanna Raitanen 33.

Kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.