Jesse ja Miika nuorten MM-kisoihin

Rykmentin Jesse Laukkarinen ja Miika Suominen valittiin Suomen joukkueeseen suunnistuksen nuorten MM-kisoihin Puolaan. Laukkarinen selvitti tiensä ensimmäisiin MM-kisoihinsa vakuuttavilla katsastusjuoksuilla. Sprinttikatsastuksena toimineessa SM-sprintissä Jesse oli toinen ja viikonloppuna Puolassa juostuissa keskimatkan katsastuksessa heltisi voitto ja pitkältä matkalta neljäs sija. Toisiin MM-kisoihin lähtevä Miika oli puolestaan sprintissä neljäs ja keskimatkalla kolmas.

Nuorten MM-kisat alkavat heinäkuun ensimmäinen päivä. Viime vuonna alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa hienosti juossut Jesse lähtee Puolaan maltillisin tavoittein.

-Tavoite on suoriutua ilman suurempia virheitä kaikista kilpailuista. Tärkein kilpailu on pitkän matkan kisa, mutta katsastusten perusteella muillakin matkoilla näyttäisi olevan menestyspotentiaalia, 19-vuotias Jesse kertoo.

-Minä olen puolestani panostanut tänä vuonna enemmän sprinttiin ja keskimatkaan. Tavoitteena saada polla pelaamaan ja juosta täydellisen virheettömästi raskaassa maastossa omia vahvuuksia hyödyntäen. Erityisesti uskon omiin mahdollisuuksiini keskimatkalla, kun saadaan vielä käteen kartta joka pitää paikkansa. Puolan kovapohjaiset mäkiset maastot vaikuttavat sopivan minulle hyvin, Miika puolestaan sanoo.

Puolan MM-kisoista on poikien mukaan odotettavissa raskas koitos. Kuuden päivän sisään juostaan viisi starttia.

-Kisoissa on odotettavissa mäkistä, mutta vauhdikasta ja hyväpohjaista maastoa. Kisaviikolle on ahdettu viisi kisaa kuuteen päivään, joten loppuviikosta jaloissa voi niin sanotusti tuntua. Alueella on tullut leireiltyä jonkin verran, joten suomalaismenestystäkin saattaa olla luvassa, Jesse miettii.

-Raskasta tulee varmasti olemaan ja etenkin jos pamahtaa kohdalle 30 asteen helteet, jotka ovat seudulla heinäkuussa varsin yleisiä. Nyt ennen kisoja valmistaudutaan lähinnä kisamaastojen vanhoja karttoja ulkoa opettelemalla ja juoksuun viimeistä terävyyttä hakemalla, 18-vuotias Miika selventää.

Kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.