Kolme mitalia SM-sprintistä, Vilska voittoon!

Kimmo Vilska H45-sarjan Suomen mestari, kuva Seppo Varmavuo

Jouko Malinen H65-sarjan hopealla, kuva Seppo Varmavuo

Otso Leinonen H16-sarjan 7., kuva Jaakko Leinonen

Tänään juostiin SM-sprinttisuunnistukset Espoon Tapiolassa. Kisaamassa oli 1650 suunnistajaa nuorista veteraaneihin. Tuttuun tapaan aamulla juostiin karsinnat ja iltapäivällä A- ja B-finaalit. Rykmenttiläisiä oli mukana paljon, kaikkiaan 30 kpl. Aamun karsinta oli lyhyehkö ja hivenen helpompi sprintti Tapiolan ja Esport Centerin välimaastossa. Suurin osa rykmenttiläisistä selvitti tiensä finaaleihin. Monta kärkipään sijaa saatiin karsinnasta, jolloin hyviä sijoja myös finaalista oli odotettavissa.

Finaalit juostiin sitten moninkertaisina ristiratoina Tapiolan keskuksessa. Nyt oli tarjolla juoksupätkiä, rastiryppäitä ja useita vaativia reitinvalintavälejä, joista harva selvisi optimivalinnoilla. Rykmentille tuli SM-kulta, kun Kimmo Vilska otti mestaruuden H45-sarjassa 14 sek. erolla kakkoseen. Aivan täydellinen suoritus ei hänelläkään ollut. Hopeaa tuli H65-sarjasta, kun kestomenestyjä Jouko Malinen otti hopeaa 16 sek. kärjestä, voittoonkin oli mahdollisuus. Pronssia saatiin H75-sarjasta Pertti Niemisen tuomana, hänelläkin vain 15 sek. kärkeen. Nelostilat saatiin Tiina Vilskan tuomana D40-sarjasta sekä Samuli Kyyrösen tuomana H50-sarjasta. Vilskalla 6 sek. ja Kyyrösellä vain sekunti pronssiin. Paras nuorten tuoma sija oli Otso Leinosen 7. tila H16-sarjasta, mitaliin 26 sek.

Linkki tulossivulle

Ensi viikonloppuna vielä nuorten sprinttejä, sitten alkaa maastosuunnistuskausi kunnolla huipentuen kevätkaudella Venlojen ja Jukolan viestiin.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Samuli Kyyrönen

    Oli jo toinen kerta, kun jäin SM-sprintissä mitalista sekunnin. Eka kerta oli -19 Forssassa, silloin Vesa Kankaanpää meni loppukirissa ohi, kuten nyt Espoossakin. Ehkä viiden vuoden kuluttua toisin 😁

    -Samuli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *