Kaksi pronssia Rykmentille hisun SM-pitkältä matkalta

Mervi Pesu D21-sarjan 4. Kuva Juho-Veikko Hytönen.

Hiihtosuunnistuksen viimeiset Suomen Mestaruudet jaettiin Lapin Lumirastien yhteydessä tänään. Lumirastit kisataan Kemissä ja ne koostuvat kolmesta osakisasta. Tämänpäiväinen pitkän matkan kisa oli samalla SM-kilpailuna. Noin 300 osanottajan joukossa oli muutama rykmenttiläinen. Onnistumisia tuli hienosti, kun H20-sarjassa Nuutti Toivonen otti pronssia vain neljän sekunnin erolla neljänteen. Mitali varmistui vasta viimeisillä sadoilla metreillä. H65-sarjassa Erkki Oinaskallio otti myös pronssin ja vastaavasti hänkin oli vain 4 sek edellä neljänneksi sijoittunutta. Myös nelossijoja saatiin Rykmentille, kun Mervi Pesu otti sijan naisten pääsarjassa. Hän oli pitkään pronssissa kiinni ennen kuin lopussa se karkasi 18 sek päähän. H50-sarjassa Samuli Kyyrönen oli myös neljäs. Naisten pääsarjassa Vilma Pesu oli tällä kertaa sijalla 8.

Linkki SM-tuloksiin

Lumirastit jatkuvat vielä huomenna keskimatkan kansallisella kisalla. Ensi viikonloppuna siirrytäänkin sitten jo kesäkauteen, kun kisakausi avataan jo pitkäperjantaina Karjaan Billnäsin keskimatkalla.