Useita plakettisijoja SM-pitkältä matkalta

Pertti Nieminen, kuva Anne Mänty

Hannu-Pekka Pukema, kuva Anne Mänty

Otso Leinonen, kuva Anne Mänty

Suunnistuksen pitkän matkan kaikkien sarjojen Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänä viikonloppuna Joensuun Enossa. Lauantaina juostiin karsinnat ja sunnuntaina sitten finaalit. Maasto sisälsi suuria vaaratyyppisiä korkeuseroja, metsätalousalueita ja myös hyväkulkuisia osioita. Kilpailijoita oli mukana kaikkiaan noin 1400, rykmenttiläisiä mukana parisenkymmentä.

Lauantain karsintakisa (lyhennetyt matkat) toi monille hyviä sijoituksia karsintaryhmien kärkipäähän ja antoi odottaa jopa kuutta suoritusta kuuden parhaan joukkoon. Sateinen ja märkä maasto toi lisärasitusta.

Sunnuntain finaaleissa oli sitten pitkät matkat, reitinvalintavälejä ja mäkeä, veteraaneilta säästettiin kaikkein suurimmat mäet. Aivan karsinnan antamiin odotuksiin ei päästy, mutta hienoja suorituksia tuli kuitenkin. Parhaan rykmenttiläisen sijoituksen sai Pertti Nieminen, joka oli H75-sarjassa neljäs, reilun minuutin mitalista. H40-sarjassa Hannu-Pekka Pukema oli viides. H50-sarjassa Samuli Kyyrönen oli kuudes, kuten myös H65-sarjan Arto Niemi. Kyyrösellä mitaliin matkaa 1,5 min, Niemellä vain reilu 1 min. H15-sarjassa Otso Leinonen oli sijalla 8. Kaikilla näillä kärkipäähän sijoittuneilla tuli sen verran virheitä, että vieläkin korkeampiin sijoihin oli mahdollisuuksia.

Linkki tuloksiin: Tulospalvelu

Ensi viikonloppuna ovat vuorossa SM-sprintti ja SM-viesti Lahden seudulla.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *