SM-viesteistä voitto, hopea ja nuorten plaketteja

H70-mestarit: Vesa Tervo, Jouko Malinen ja Pertti Nieminen

H55-hopeaa: Arto Niemi, Ari Laapas ja Samuli Kyyrönen

H18 sija 8: Nuutti Toivonen, Rasmus Laapas ja Touko Hyvärilä.

H16 sija 10: Elias Haapala, Jonne Mourujärvi ja Otso Leinonen.

Suunnistuksen SM-viestien vuoro oli tänään. Kisapaikkana oli Jukolan viesteistä tuttu Hollolan Hälvälän suppamaasto. Maastossahan oli paljon kivikkopohjaisia suppia eli taidollisesti ja myös juoksuteknisesti vaativaa aluetta. Kisailijoita oli kaikkiaan näissä kolmiosuuksisissa vieteissä 2000 kappaletta, radat olivat noin keskimatkan kestoisia kärjeltä. Veteraanisarjoissa yhteisikä oli ratkaiseva eli kilpailijoiden välillä saattoi olla 15 vuottakin ikäeroa.

Rykmentiltä oli mukana 9 joukkuetta ja sitäkin tasokkaampia, nyt päästiin jo mitalikantaankin. H70-sarjassa saatiin mestaruus joukkueella Vesa Tervo, Pertti Nieminen ja Jouko Malinen. Vesa tuli vaihtoon kärjen tuntumassa, Pertti nosti kärkeen ja Jouko viimeisteli  täysin ylivoimaisen voiton 8,5 minuutin erolla kakkoseen. H55-sarjan viestissä Arto Niemi, Samuli Kyyrönen ja Ari Laapas oli hopealla. Arto aloitti vahvasti nuorempien tuntumassa, Samuli tykitti kisan nopeimmalla osuusajalla kärkeen. Ari juoksi hyvin, ainoastaan Pyrinnön Mähönen meni ohi noin 1,5 min erolla maalissa.

Myös nuorten joukkueet juoksivat erittäin hyvin. H18-sarjassa Rasmus Laapas, Nuutti Toivonen ja Touko Hyvärilä olivat sijalla 8. Pojat juoksivat tasaisesti ollen vaihdoissa 8-9 sijoilla koko ajan, Touko varmisti hyvin plakettisijan. H16-sarjassa Jonne Mourujärvi, Elias Haapala ja Otso Leinonen olivat sijalla 10. Vaihtosijat olivat 7-12 välillä Otson kuitatessa joukkueen plaketille. Mitalillekaan ei ollut kuin 5 min matka.

Lisäksi veteraanisarjoissa juostiin kymppisakkiin, vaikkei niissä plaketteja saakaan. H35-sarjassa Jaakko Leinonen, Pasi Enqvist ja Matti Liukkonen oli kuudes noin 5 min päässä mitalista. H45-sarjassa Tapio Perä, Kimmo Vilska ja Hannu-Pekka Pukema olivat sijalla 7. Kimmolla oli 2. nopein aika kakkososuudella.

Linkki tuloksiin

SM-kisoista yösuunnistus ja erikoispitkän matkan kisa ovat vielä jäljellä, kuten myös ensi viikonlopun knock-out sprintti.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *