Mervi Pesu SM-sprintin mestari, lisäksi kaksi pronssimitalia

Mervi Pesu D21-sarjan Suomen Mestari, kuva Timo Mikkola

Hiihtosuunnistuksen sprinttimatkojen Suomen Mestaruuksista kilpaillaan tänä viikonloppuna Joutsassa. Lauantaina henkilökohtainen sprintti ja sunnuntaina sprinttipariviesti. Rykmenttiläisiä oli mukana kymmenkunta. Maasto oli melko tasainen, mutta vaihteleva. Kilpailu oli kaksiosainen, nuorilla ja aikuisilla karsinta (lähtöjärjestyksen määritys) ja finaali, veteraaneilla taas kahden suorituksen yhteisaika ratkaisi mitalit.

Kisat sujuivat erinomaisesti, sillä naisten pääsarjassa Mervi Pesu otti jo kauden toisen mestaruutensa 11 sek erolla kakkoseen.  Voittajahaastattelussa hän kertoi seuraavaa: ”Alku meni minulla hyvin, mutta sitten sattui se klassikkotapaus. Sain kilpakumppani Sari Vääräsen näköpiiriin, enkä osannut sen jälkeen pitää suunnistusta täysin sujuvana. Yksi reitinvalintakin olisi pitänyt tehdä eri tavalla, ja sen voi lukea virheeksi. Se oli kyllä vauhdikas ja rytmitystä tarjonnut mukava sprinttirata. Menneellä viikolla tuli oltua enemmän luistimilla kuin suksilla, mutta huomenna tsempataan vielä Vilman kanssa perhejoukkueella viestissä.”

Lisäksi saatiin vielä hienosti kaksi SM-pronssimitalia, kun Vilma Pesu oli kolmas D20-sarjassa ja Nuutti Toivonen myös pronssilla H17-sarjassa, Nuutilla hopeakaan ei ollut kaukana. D15-sarjassa Lotta Pesu oli neljäs. Nuorista Touko Hyvärilä ja Otso Leinonen olivat myös 15 parhaan joukossa.

Linkki tuloksiin

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *