Megan, Ben ja Lorely suunnistuksen EM-kisoissa

Suunnistuksen EM-kisat käytiin viime viikolla Viron Rakveressä. Rykmenttiläisistä mukana olivat Megan Carter-Davies ja Ben Mitchell Ison-Britannian maajoukkueessa sekä Lorely Körvel debytoi Viron maajoukkueessa.

EM-kisoissa karsittiin ensin keskimatkalle, sitten juostiin pitkä matka, seuraavaksi keskimatka ja lopuksi viestit. Maastot olivat ehkä hieman pohjoismaalaisia suosivia varsin tiheikköisiä sekä monin paikoin hidaskulkuisia ja niihin tehdyt radat suunnistuksellisesti varsin vaativia.

Loistavan MM-sprinttimenestyksen jälkeen Megan ei näihin kisoihin ehtinyt kunnolla valmistautua ja maastot olivat näin hankalia. Kunnon vauhtiin ei tahtonut päästä. Pitkän matkan kisa oli naisille jo ylipitkä, joen ylityskohdissa oli myös epäselvyyttä. Meganin sijoitus oli 30., 18 min kärjestä. Vaativalla keskimatkalla sijoitus oli 40. noin 15 min kärjestä. Keskimatkalla alun lähtöpaikasta oli haittaa, koska uria maastoon tuli. Viestissä Megan ankkuroi Ison-Britannian ykkösen sijalle 18 nostaen 4 sijaa ja jääden kärkeen vain 4 min.

Ben pääsi nyt ensimmäistä kertaa arvokisoihin. Hän oli vielä osittain koronatoipilaana. Pitkällä matkalla hän oli 128 startanneen kilpailijan joukossa sijalla 59. Keskimatkalla hän karsiutui 60 hengen A-finaalista ollen B-finaalin 7. Viestissä hän ankkuroi Ison-Britannian ykkösen sijalle 34.

Lorely debytoi Viron maajoukkueessa osallistuen keskimatkalle, tuloksena B-finaalin sija 30. Viestissä hän ankkuroi Viron kakkosen sijalle 25.

Linkki IOF:n kisasivuille

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *