Rykmentin Megan Carter-Davies on suunnistuksen sprintin maailmanmestari!

Huipulle murtautunut Megan iloisena MM-voitostaan. Kuva: SSL Petteri Kähäri

Vuoden 2022 sprintin maailmanmestaruuskisat järjestettiin Tanskassa. Matkoja oli 3: sprinttiviesti, knock-out sprintti ja henkilökohtainen sprintti. Rajamäen Rykmentin, Iso-Britannian maajoukkueen  Megan Carter-Davies suoriutui kaikista kisoista loistavasti ollessaan ankkuroimassaan sprinttiviestissä ja knock-outissa hopeamitalilla ja vielä kaiken kruunuksi henkilökohtaisessa sprintissä ensimmäinen ja maailmanmestari. Rykmentin joukkueenjohtajaa Seppo Varmavuota haastateltiin YLE:lle Meganin kahden ensimmäisen mitalin jälkeen: https://yle.fi/urheilu/3-12515116

Torstain henkilökohtaisessa sprintissä Megan teki oman hyvän, varman ja vauhdikkaan suorituksen. Ero hopeamitalistiin Simona Abersoldiin oli 6 sekuntia ja pronssimitalistiin maannaiseen Alice Leakeen 18 sekuntia. Hän ei tehnyt kisassa virheitä, vaikka teki matkan varrella pieniä pysähdyksiä. Muut kärkijuoksijat sortuivat virheisiin. Voittohaastattelussa hän mainitsi, että parantunut suunnistuksen itseluottamus ja siten taitotaso on ollut avain sprinttivauhdin paranemiseen. Brittien maajoukkueen yhteishenki on ollut erinomainen, kuten myös seurahenki rykmenttiläisten kanssa. Viime pääsiäisen aikaan rykmenttiläiset olivatkin leirillä Walesissa Meganin ja Benin (Mitchell) kotimaisemissa kisaten myös paikallisissa pääsiäiskisoissa.

Seuraavaksi Meganilla ansaitut voittojuhlat ja sitten keskittymään elokuun EM-suunnistuksiin Virossa.

Linkki IOF-kisasivuille

Megan Carter-Davies, Tove Alexandersson ja Eef van Dongen kuvassa.

Knock-out sprintin palkintokoroke, jossa Megan hopealla. Kuva: Kell Sønnichsen

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *