Rajamäen Rykmentti haastajana kauteen 2021

Suunnistuskausi 2021 alkoi jo huhtikuun alussa mutta koronatilanteen takia tapahtumakalenteri huhti- ja toukokuussa oli melko tyhjä. Nyt kesän koittaessa on kilpailukalenteri jo huomattavasti täydempi vaikka poikkeusjärjestelyjä edelleen joudutaan käyttämään ja esimerkiksi Jukolan viesti on siirretty syksylle. Koronatilanne on vaikuttanut luonnollisesti paljon myös suunnistajien harjoitteluun ja harjoitusleirejä ei ole voitu järjestää normaalisti. Rykmentin tilanne kauteen lähdettäessä on kuitenkin hyvä ja valmennustoimintaa on pystytty toteuttamaan talven ja kevään aikana mm. omatoimiharjoituksilla ja yhteisillä etäpalavereilla.

Rykmentin naisten valmennusryhmä on laajentunut huomattavasti kaudeksi 2021 mikä parantaa mahdollisuuksia osallistua esimerkiksi Viestiliigaan jopa useammalla joukkueella sekä tekee yhteisharjoitusten järjestämisestä mielekkäämpää. Seuravaihtojen myötä mukaan ovat tälle kaudelle liittyneet Milla Koistinen, Venla Tiljander ja Iida Heinäaro. Omista nuorista ovat entistä tiiviimmin naisten ryhmän toiminnassa mukana Elina Hämäläinen, Essi Multala sekä Elisa Mänty ja jo pidempään ryhmään kuuluneista jatkavat edelleen Hanna Valonen, Piia Latva-Kiskola, Iida Varmavuo, Julia Himilä, Pinja Koskinen, Riikka Haltia ja Kaisla Seppälä. Osa urheilijoista keskittyy jatkossakin enemmän pyörä- tai hiihtosuunnistukseen mutta ovat mukana myös metsäsuunnistuksessa. Lisäksi hiihtosuunnistuspuolella Rykmenttiä on vuoden alusta alkaen edustanut Vilma Pesu, joka jo ehti kuluneen talven aikana voittaa SM-mitaleita Rykmentin edustajana.

Suurviesteihin ja toivottavasti myös joihinkin Viestiliigan osakilpailuihin Rykmentti saa lisäksi mukaan kovia ulkomaalaisvahvistuksia. Megan Carter-Davies, Laura Robertson, Kseniia Pentzina ja Lorely Kõrvel ovat tuttuja jo aiemmilta vuosilta ja uutena mukaan tulee tshekin nuorten maajoukkueessa mukana oleva Lucie Semikova.

Miesten joukkueessa ei ole tapahtunut suurempia muutoksia viime kesään verrattuna. Omista nuorista mukana ovat Nikanor Pitkänen, Aleksi Hämäläinen, Aleksanteri Hiiro sekä varusmiespalvelustaan suorittava Artturi Hiiro. Tärkeässä roolissa ryhmässä ovat edelleen mm. Sander Vaher, Otto Saikkonen sekä viime vuonna erinomaisesti menestynyt Hannu-Pekka Pukema. Lisäksi viestijoukkueisiin saadaan mukaan kokeneempia kotimaisia suunnistajia sekä ulkomaalaisista Ben Mitchell, Philipp Müller, Christoph Prunsche ja Ondrej Semik. Uusimpana vahvistuksena mukaan on tullut Hando Allman.

Kokonaisuutena tilanne naisten ryhmän osalta näyttää hyvältä ja myös miesten osalta positiivisia merkkejä on ilmassa siltä osin, että seurassa on useita lupaavia junioreita, jotka lähivuosina tulevat nousemaan edustusryhmään.

Alkavalle kaudelle uudistettiin myös valmennusta muodostamalla kokonaan uusi valmennustiimi.  Uudessa rakenteessa valmennuksellista vastuuta on jaettu eri osa-alueisiin ja ryhmiin. Lisäksi valmennuksessa tärkeässä roolissa ovat seuran kokeneemmat suunnistajat, joiden osaamista pyritään hyödyntämään nuorempien tukena. Myös henkilökohtaista valmennusta on lisätty. Erityisenä painopistealueena on jatkossakin valmennuksen kehittäminen ja mahdollisimman hyvien harjoitusmahdollisuuksien tarjoaminen urheilijoille. Päävastuun valmennuksesta kantaa Hannu-Pekka Pukema ja nuorten osalta Liinu Nummela jatkaa valmentajana tänäkin vuonna. Joukkueiden johtajina jatkavat Simo Toivonen ja Seppo Varmavuo.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *