Kaisa Laapas SM-erikoispitkän mestari

Kaisa Laapas Aluemestaruuskisoissa, kuva Jarmo Koskela

Kauden viimeiset SM-kisat suunnistettiin erikoispitkien matkojen merkeissä Orivedellä koleassa syyssäässä. Maasto oli paremmanpuoleista hämäläistä korpimaastoa ja radat pitkiä välejä tarjoavat sekä pidempien ratojen osalta salmiakkihajontoja sisältävät. Maasto oli silti peitteinen ja märkä, joten tiekiertoja suosittiin. Yleinen sarja ja nuoret starttasivat tuttuun tapaan yhteislähdöllä ja veteraanisarjat kisattiin väliaikalähdöin.

Rykmenttiläisistä starttasi kisaan tällä kertaa vain 11 kilpailijaa. Mestaruuskin kuitenkin saatiin, sillä Kaisa Laapas juoksi D40-sarjassa upeasti selvään mestaruuteen 3 min ennen Reetta Lakasta. Johtopaikka oli hallussa koko matkan ykkösrastia lukuun ottamatta. Mestaruus tuli polven kolhaisusta huolimatta. Tämä oli ainoa SM-kisa, johon Kaisa tänä vuonna starttasi, joten SM-mitaleita olisi voinut tulla enemmänkin, kansallisissa kisoissa tuloksena oli vain voittoja ja kakkossijoja. H35-sarjassa debytoi Sander Vaher, joka jäi juuri mitaleiden ulkopuolelle sijoittumalla neljänneksi vain 11 sek päähän pronssista. H45-sarjassa myös sijalle 4. sijoittui Ari Laapas, hänelläkin mitaliin jäi eroa vain 33 sek. Kymmenen joukkoon pääsi vielä D60-sarjan Elina Kukkasjärvi, joka oli sijalla 9.

http://www.orivedenponnistus.fi/suunnistus/SMEP2020/tulokset/

Vuoden 2020 kansallinen kilpailukausi päättyy viikon päästä, jolloin juostaan 15-osuuksinen Halikkoviesti Salossa. Rykmentiltä osallistuu vähintään kaksi joukkuetta.

 

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *