SM-pyöräsuunnistuksen järjestelyt onnistuivat, Mervi Pesu naisten mestariksi

Kilpailukeskuksessa Kehityksen majalla riitti vilinää kisan aikana. Kuva Pinja Koskinen

Lauantaina 8.8. kisattiin Rajamäen Solttilannummen ja Pinninnummen maastoissa Pyöräsuunnistuksen keskimatkan SM-kisat Rykmentin järjestämänä. Kisat otettiin järjestettäväksi peruutusten takia nopealla aikataululla vain 2 kk aikaisemmin. Ari Enrothin kilpailunjohtajana tekemän suuren työpanoksen ansiosta kisat saatiin järjestettyä onnistuneesti. Kartan päivityksessä tehtiin iso työ viimeisten viikkojen aikana. Samuli Kyyrösen ratamestaroimilla hyvillä radoilla kisaili peräti 306 pyöräsuunnistajaa helteisessä kelissä. Maasto oli tähän lajiin soveltuvaa, pääosin nopeakulkuista kangasmaastoa. Kilpailijoilla oli pääsääntöisesti 2-3 kisakarttaa käytössä, koska maastoalue oli kuitenkin rajallinen.

Kilpailun päätoimihenkilöt: vasemmalta oikealle Samuli Kyyrönen, Ari Enroth, Mika Rantala ja Tapani Koskela. Kuva Tuomas Multala.

Naisten pääsarjan voiton otti loistavasti 1,5 minuutin erolla kakkoseen Rykmentin oma kasvatti ja jäsen Mervi Pesu, vaikka hän pääsisi jo veteraanisarjoihinkin.  Kotikenttäedusta ei todellakaan voi puhua, koska Mervi on jo pitkään asunut Pirkkalassa. Suunnistusliiton haastattelun mukaan Mervillä oli ennen lähtöä pieniä pyöräongelmia, mutta ne ratkaistiin juuri ennen lähtöä. Pieniä pysähdyksiä tuli matkalla, mutta muutoin ei tullut virheitä. Viime aikoina koronatauon aikana oli tullut harjoiteltua erittäin hyvin. Nuorten sarjoissa oli myös muutamia Rykmentin osanottajia, parhaana heistä sijoittui D15 sarjan Elisa Mänty 4. sijallaan. Nuutti Toivonen oli 7. H15 sarjassa ja Aleksi Hämäläinen 8. H17 sarjassa.

Naisten kolme parasta: 1. Mervi Pesu RR, 2. Kaarina Nurminen TP ja 3. Henna Saarinen Koovee. Kuva SSL: sivut.

Elisa Mänty D15-sarjan 4. Kuva Pinja Koskinen.

Sunnuntaina 9.8 jatketaan SM-pariviestillä Hyvinkäällä.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *