25-Mannaviesti Ruotsissa

Osa Rykmentin Mannaporukasta ennen viestiä seurateltan edustalla.

Monien kauden päättävä viestikisa 25-osuuksinen 25-Mannaviesti juostiin viime lauantaina Tukholman eteläpuolella. Mukana oli jälleen paljon joukkueita, 381 kpl, näin kisasta muodostui toiseksi suurin viestikisa Jukolan jälkeen. Suomesta joukkueita oli satakunta, jolloin Turusta lähteneet lautat olivat yli puolillaan suunnistajia. Rykmentti sai Ari Enrothin johdolla nytkin kasaan kaksi joukkuetta, väkeä oli täysi bussilastillinen ja yksi henkilöauto. Tuttuun tapaan viestijoukkueessa pitää olla miehiä, naisia nuoria ja vanhoja samassa tiimissä.

Kilpailumaasto oli tukholmalaiseen tyyliin nopeahkoa polkuverkoston rikkomaa kalliomaastoa. Yleensä ruotsalaiset radat ovat hieman suomalaisia helpompia, nyt ehkä oli kuitenkin vaativampaa suunnistusta kuin viime vuonna. Rykmentin ykkösjoukkue tavoitteli hyvää sijoitusta 50 joukkoon ja kakkonen enemmänkin hyväksyttyä suoritusta. Ykkösjoukkue oli 2 ensimmäistä osuutta hienosti 20.-sijan tienoilla. Neljän rinnakkaisosuuden alettua joukkue pysyi vielä 25 parhaan joukossa 5.-osuuden jälkeen. Lopuilla rinnakkaisosuuksilla ja yksilöosuuksilla jouduttiin hieman antamaan periksi loppusijoituksen ollessa 56. Tämä oli 30 sijaa heikompi kuin viime vuonna, mutta viime vuonna mukana olivat toki brittivahvistukset. Kakkosjoukkue juoksi hyvällä hengellä, mukana oli 10-60 vuotiaita juoksijoita. Tulos oli nousujohteinen ollen 291, joka oli muutaman sijan viime vuotista parempi.

Sää suosi myös, sillä luvattuja sateita ei tullut ja lämpötila oli syksyisen hyvä. Kisajärjestelyt olivat nyt kohtuulliset, kun tulospalvelukin toimi aika hyvin. Toki vessajonoilta ja bussiruuhkalta ei vältytty. Leimausjärjestelmissä oli kyllä myös ongelmia, numero 1 (IFK Göteborg)  ja monta muuta joukkuetta hylättiin yhden leimausyksikön vian takia ja RR1-joukkuettakin yritettiin hylätä väliaikojen puutteen takia.

Joku juoksijoistamme saattoi harmitella pientä virhettä ja joku taas sai kielikylpyä maastossa ruotsalaisten kanssa olinpaikkaa selvitellessä. Kaiken kaikkiaan kyse oli siis suunnistuksesta sekä seuralaisten yhdessäolosta kauden päätöksen muodossa tällä parin laivayön ja yhden ulkoilupäivän reissulla. Ensi vuonna taas uudestaan ja vielä kahden viikon päästä 15-osuuksiseen seuraviestiin Halikkoon!

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *