Leimaus 2019 by Kaisla

Rajamäen Rykmentin nuorten kesäloma alkoi perinteisellä Leimaus-leirillä, joka järjestettiin tänä vuonna Imatran kylpylän läheisyydessä SK Vuoksen ja Joutsenon kullervon toimesta. Saimme nauttia Imatran maastoista neljä päivää 27 leiriläisen  ja 5 ohjaajan voimilla.

Ohjelmaa oli leirillä paljon tarjolla. Maanantaina saapumisen jälkeen päästiin tositoimiin tutustumisharjoituksen parissa, Karhukalliossa tai Lempukassa. Treenin jälkeen päästiin myös testaamaan Imatran kuuluisa kylpylä, joka oli kyllä maineensa veroinen. Päivällisen jälkeen luvassa oli avajaisspektaakkeli: koko leiri kokoontui Saimaan rannalle katsomaan rajavartioston esitystä. Illan päätti kylpylän lähistössä järjestetty sprintti.

   

Rykmentin majoitus sijaitsi leirillä noin 4 km  kylpylästä, Imatran Kesähotellilla. Siirtyminen majoitukseen tapahtui  bussilla. Innokkaimmat leiriläiset kävelivät muutaman kerran Kesähotellille. Viimeisenä iltana itse ajoin matkan potkulaudalla, mikä ei ollut paha! Kesähotellin läheisyydessä söimme joka aamu herkullisen aamiaisen.

 

Tiistain aamupäivällä pääsimme tutustumaan paikallisiin käyriin ja suppiin kylpylän läheisyydessä harjoituksen kautta. Lounaan jälkeen vanhemmilla oli mielenkiintoinen vetoharjoitus Kärmehaudalla. Nuoremmat nauttivat saarisuunnistuksesta Lammassaarella.

   

Tiistain huipensi miesten superpesisottelu, jota koko leiri pääsi katsomaan. Vastakkain oli paikallinen huippuseura Imatran Pallo-Veikot ja Koskenkorvan Urheilijat. Oli todella mielenkiintoinen peli. Itse en ollut ainakaan nähnyt niin hyvää pesistä koskaan ja veikkaan ettei moni muukaan ollut. IPV voitti ottelun. Pelitauolla pääsimme myös nauttimaan pesäpallosuunnistuksesta kun Minna Kauppi ja Martti Jylhä kirmasivat ympäri pesäpallokenttää.

Keskiviikkona ensimmäisenä treeninä oli haastava sprintti Rauhalassa. Lounaan jälkeen oli luvassa leirin viimeiset harjoitukset. Nuoremmilla Munnijärvellä ja vanhemmilla Katralammella. Itse kävin vetämässä Katralammen treenin, joka taisi olla leirin henkilökohtainen lemppari.Treeni oli tavallinen suunnistus, jossa oli tarjolla vaativaa reitinvalintaa ja mäessä kulkemista. Keskiviikkoiltana oli vielä viimeisen illan kunniaksi legendaarinen leiridisco.

 

  

Torstaina lähdimme aamupala vatsassa kohti tutuksi tullutta pesäpallostadionia. Luvassa oli Leimauksen päättävä leirikisa. Jo perinteeksi muodostunut leirikisa käytiin tänä vuonna mäkisessä kangasmaastossa, jossa oli paljon latu-uria. Haasteita kilpailijoille tuotti melkein 30 asteen kuumuus. Rykmentillä kilpailu eteni mallikkaasti. Mukana meillä oli viisi hyvää joukkuetta. Aleksanteri Hiiro ankkuroi Rykmentin joukkueen kuudenneksi! Leirikisassa nähtiin muiltakin rykmenttiläisiltä hyviä suorituksia.

   

Leiri oli Rykmentin puolesta oikein onnistunut. Ainoita huonoja puolia oli mainittu kuumuus ja sen tuottamat vaikeudet. Muuten sää oli todella hyvä, ei juuri satanut. Hyttysiä kyllä Imatran metsistä löytyi kiusaksi asti. Leirin ruoka oli todella hyvää, majoitus mainio ja treenit mukavia. Mielestäni leirin järjestäjät olivat onnistuneet todella hyvin leirin järjestelyissä. He olivat luoneet monipuolisen ohjelman, jossa oli erilaisia komponentteja ja uudenlaisia treenejä junnuille. Oli myös todella hienoa nähdä miten Rykmentin nuoret kehittyivät ihan leirin aikana ja ottivat meidän ohjaajien kommentit ja ohjeet vastaan avoimesti. Täytyy vain nostaa hattua Rykmentin nuorille ja ohjaajakollegoilleni. Kyllä tästä hyvä tulee! Ensi vuonna nähdään Vuokatissa.

    

Kaisla

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *