Pukema ja Liukkonen kaksoisvoittoon H35-sarjan SM-keskimatkalla, Kukkasjärvelle D60-pronssi

Palkintokorokkeella Matti Liukkonen, Hannu-Pekka Pukema ja Jouni Heinonen

Viime lauantaina kisailtiin sekä ykkösryhmän (15-34 vuotiaat) että kakkosryhmän (yli 35-vuotiaat) SM-keskimatkan mestaruuksista Kouvolan Vuohijärvellä ja Selänpäässä. Kisassa oli kaikkiaan 2250 osanottajaa. Kyseinen suppamaasto on tuttu vuoden 1983 Jukolan viestistä ja vuoden 1996 FIN5 rastiviikosta. Maasto oli suurien korkeuserojen takia fyysisesti raskasta, osittainen peitteisyys toi myös vaativuutta. Ehkä radat eivät kuitenkaan olleet aivan niin vaikeat, kuin alun perin oletettiin. Aamupäivällä juostiin karsinnat ja niiden perusteella iltapäivällä 50-parhaan A-finaalit ja karsiutuneiden B-finaalit. Rykmenttiläisiä oli kisaan ilmoittautunut 37 kappaletta, näistä suurin osa tällä kertaa veteraanisarjoihin.

Jo aamun karsinnan kärkisijat toivat odotuksia ennen kaikkea miesten 35-sarjan finaaliin. Odotukset täyttyivätkin loistavasti, sillä Hannu-Pekka Pukema otti ylivoimaisen mestaruuden 1.51 erolla ennen kaksoisvoiton hienosti täydentänyttä Matti Liukkosta. Tässä tulivat myös hyvät näytöt RR:n ykkösjoukkueeseen Hollolan Jukolan viestiin. Kooveen Jouni Heinonen oli kisan kolmas. Kolmas rykmenttiläinen mitalisti oli D60-sarjan Elina Kukkasjärvi, joka siis oli sarjansa pronssilla ennen vuoden 1979 maailmanmestaria Outi Borgenströmiä.

Muita kärkisijoituksia Rykmentille toivat H60-sarjan Arto Niemi 5. sijallaan vain 33 sek kärjestä, Marko Väisänen ja Antero Pulli H45 sarjan sijoilla 8 ja 9 sekä Jouko Malinen H60-sarjan ja Vesa Tervo H65-sarjan 10. tiloillaan. Nuorista parhaiten sijoittui Ilari Haltia H18-sarjan 23. sijalla, hän oli vielä puolimatkassa kuudentena. Miesten ja naisten 21-pääsarjoissa ei kovin laajaa rykmenttiläisten osanottoa ollut, Tuomas Tervo karsiutui niukasti kovatasoisesta A-finaalista ja oli B-finaalin 7.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *