Uudenmaan alueen Oravapolkuviesti 2018

Hyvinkään Rasti järjesti AOV:n tänä vuonna Hyvinkään lentokentällä 15.5. Saimme kilpailuun mukaan mukavat yhdeksän joukkuetta. Nuorimpien A-sarjaan lähti neljä joukkuetta, B- sarjaan samoin neljä joukkuetta ja vanhimpien C-sarjaan yksi joukkue.

Alun perin joukkueet olivat

A-sarja (H/D12TR + H/D10RR + H/D10RR):

RR1: Moona, Aatos, Eemi

RR2: Aino, Artturi, Topi

RR3: Wilma, Aarne, Verneri

RR4: Jarkko, Antti, Elli

B-sarja (H/D14 + H/D12 + H/D14):

RR1: Elisa, Nuutti, Nikanor

RR2: Atte, Rasmus, Essi

RR3: Oona, Kaapo, Lotta

RR4: Tatu, Siina, Kristeri

C-sarja (H/D16 + H/D16 + H/D16):

RR1: Aleksi, Kaisla, Aleksanteri

Harmittavasti aivan kilpailun alla ensin Jarkko ja sitten vielä Aino joutuivat jäämään pois. Jarkon tilalle tukireittiosuudelle siirtyi Artturi ja Artturin tilalle rastireitille pikahälytyksellä Patrik. Ainolle ei sitten enää ehditty löytää korvaajaa, mutta onneksi Espoon Suunnalla yhdessä joukkueessa oli mukana vain aloittaja, joten Aarne ja Topikin pääsivät yhdistelmäjoukkueessa mukaan kisaan. Eli muutoksia tuli A-sarjan joukkueisiin:

EsSu 9/ RR2:  Topias Rousu, Aarne, Topi

RR3: Wilma, Patrik, Verneri

RR4: Artturi, Antti, Elli

A-sarjan viesti

A-sarjassa Rykmentiltä joukkuemuutosten jälkeen avausosuudelle lähtivät siis Moona, Wilma ja Artturi. Aiemmista vuosista poiketen joukkuenumerointia oli hieman muutettu siten, että joukkueet eivät enää olleet suoraan seuran nimen mukaan aakkosjärjestyksessä vaan ensin aakkosjärjestyksessä olivat kunkin seuran ykkösjoukkueet, sitten kakkosjoukkueet ja niin edelleen. Tämän seurauksena eivät kaikki Rykmentin joukkueet siis enää olleet aivan takarivissä vaan osa pääsi jo paremmille lähtöpaikoille.

Avausosuudelta kärjessä tuli Lynx, perässään Pihkaniskat ja SK Uusi. Moona toi Rykmentin ykkösjoukkueen vaihtoon viidentenä 22 sekuntia kärjen takana. Artturi hoiti tukireittiosuutensa vakuuttavasti ollen 16. ja Wilma myös hienosti tullen vaihtoon sijalla 26.

Kakkososuudella Aatos piti ykkösjoukkueen sijalla viisi ja ero kärjessä olleeseen SK Uuteen oli 1:33. Toiseen sijaan matkaa oli noin 40 sekuntia. EsSun kanssa yhdistelmäjoukkueessa juossut Aarne toi joukkueensa vaihtoon sijalla 19 ja heti perässä ensimmäistä kertaa kilpaillut Antti RR4 joukkueensa sijalla 20. Toinen ensikertalainen eli Rasmus hoiti myös osuutensa mallikkaasti ja RR3:n vaihtosijoitus oli 28.

Ankkuriosuudella Eemi otti kärkijoukkuetta kiinni yli minuutilla mutta matka ei r

iittänyt SK Uuden Roosa Muukkosen tavoittamiseen. Tuloksena joukkueelle kuitenkin tuli upea toinen sija. Yhdistelmäjoukkueessa Topi juoksi myös vahvan ankkuriosuuden ja toi joukkueensa maaliin sijalla 14 eli nousua osuudella neljä sijaa. RR4 ja RR3 saapuivat maaliin peräkkäin. Ainoa rastireittityttömme Elli toi RR4:n sijalle 24 ja Verneri osuutensa 15. nopeimpana RR3:n sijalle 25.

B-sarjan viesti

B-sarjassa aloitus- ja ankkuriosuuksilla juoksivat 14-sarjalaiset ja keskimmäisellä osuudella 12-sarjalainen. Avausosuudelle lähtivät Elisa, Atte, Oona ja Tatu. Aloittajilla oli matkalla hajontojen kanssa pientä haastetta. Vaihtoon tuli ensimmäisenä Atte RR2-joukkueesta sijalla kuusi. Elisa (RR1) oli osuuden 17., Oona (RR3) 24. ja Tatulle (RR4) tuli alkuun yksi isompi virhe, mutta paransi sen jälkeen ja tuli vaihtoon sijalla 34.

Toinen osuus oli todella juoksuvoittoinen. Rasmus piti RR2 joukkueensa sijalla kuusi, Nuutti nosti RR1:n sijalle yhdeksän, Kaapo myös vahvalla juoksulla paransi RR3:n sijoitusta yhdeksän sijaa nousten sijalle 15 ja Siina RR4:stä juoksi hyvän osuuden tullen vaihtoon sijalla 32.

Ankkuriosuudella Nikanor näytti jo nostavan RR1:n parhaaksi joukkueeksemme, mutta harmittavasti yksi rasti jäi välistä ja seurauksena hylkäys. Essi ei aivan pystynyt pitämään kuudetta sijaa mutta toi RR2-joukkueen maaliin sijalla 8 tiukan loppukirikamppailun jälkeen. Lotta ankkuroi RR3:n varmasti sijalle 15. RR4:n ankkurina Kristeri toi joukkueensa maaliin sijalle 31.

C-sarjan viesti

C-sarjan viestiin lähti mukaan vain 14-joukkuetta kuudesta eri seurasta. Rykmentiltä mukana siis yksi joukkue, jonka aloitusosuuden juoksi Aleksi. Erot kasvoivat jo avausosuudella melko suuriksi ja Aleksi tuli vaihtoon sijalla 11 noin kahdeksan minuuttia kärjen perässä. Edellä kuitenkin alle kahden minuutin sisällä oli useita joukkueita.

Toisella osuudella Kaisla juoksi hyvän osuuden ja nosti joukkuetta kaksi sijaa ylemmäs. Ero edellä olevaan joukkueeseen oli kuitenkin jo kasvanut yli neljään minuuttiin. Toisaalta takanakaan ei ollut kuin yksi joukkue 15 sekunnin päässä ja seuraaviin sitten eroa yli viisi minuuttia.

Ankkurina Aleksanteri juoksi upeasti ollen osuuden neljänneksi nopein ja saaden kärkeä kiinni noin 2,5 minuuttia. Sijoitus nousi samalla muutaman sijan ja lopputuloksissa olimme sijalla 6.

 

Kaikki tulokset löytyvät HyRan sivuilta:

http://www.hyvinkaanrasti.fi/kilpailut/aov-2018/

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *