Kainuun Rastiviikon tunnelmia ja tuloksia

Jo 50. juhlavuottaan viettävä neljän osakisan Kainuun Rastiviikko juostiin tänä vuonna Kuhmossa normaali myöhemmin 25.-30.7. välisenä aikana. Maasto oli tyypillistä kainuulaista vaara- ja suomaastoa, joka oli varsin raskaspohjaista juosta. Maastossa ei ollut juurikaan polkuja ja tämä teki erityisesti nuorten radoista ja kuntoradoista vaativia. Ensimmäisen päivän sade teki maastosta erityisen raskaan, joskin tuolloin maasto oli tasaisempaa kuin muina päivinä, jolloin taas mäkisten maastojen lisäksi nautittiin hyvästä kesäkelistä. Kilpasarjoissa oli noin 1500 osanottajaa ja kuntosarjoissa 500 osanottajaa/päivä. Erityisesti miesten pääsarjassa oli mukana aivan Suomen terävintä kärkeä Fredrik Portinin johdolla.

Arto Niemi, kuva Heidi Lehikoinen

Rykmenttiläisiä oli matkassa 11 kilpasarjalaista ja lisäksi muutamia kuntosarjalaisia. Parhaasta menestyksestä vastasi H60A-sarjan Arto Niemi, joka voitti kokonaiskilpailun ylivoimaisesti 10 min erolla seuraavaan. Mukaan mahtui kolme osakilpailuvoittoa ja yksi viides tila pikamatkalta. AL-sarjoista tuli myös sijoituksia kolmen joukkoon, kun H60AL-sarjan Timo Valkonen oli sarjassaan toinen, parhaina osakisasijoina kaksi kakkossijaa. Koko viikon kärki oli sarjassa todella tasainen, sillä kakkossija oli jaettu ja voittokaan ei jäänyt kuin 40 s päähän. H45AL-sarjassa Mika Loukkalahti oli tasaisilla suorituksilla yhteistuloksissa kolmas, ero kärkeen oli kuitenkin jo 15 min. Eliittisarjojen ainoa rykmenttiläinen oli Vili Niemi kahtena viimeisenä päivänä H21E-sarjassa, sijoituksilla 23 ja 19. Ainoana juniorina oli kisaamassa D11-12TR sarjan Aino Loukkalahti. Paras osakisasija oli 7., kokonaistulos jäi uupumaan yhden rastin leimausunohduksen takia.

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *