Venlojen viesti Rykmentin kärkijoukkueiden osalta

Rajamäen Rykmentti lähti Joensuu-Jukolaan tavoittelemaan top20 -sijoitusta Jukolan viestissä ja top30 -sijoitusta Venlojen viestistä. Näistä tavoitteista jäätiin niukasti tiukassa kisassa. Ohessa kertomusta naisten viestistä. Miesten viestistä juttua luvassa hieman myöhemmin.

NAISTEN VIESTI

Lauantaina 17.6. kisattiin naisten Venlojen viesti. Rykmentillä oli viivalla yhdeksän neljän hengen joukkuetta. Etukäteen maastosta tiedettiin, että Harpatinvaaran rinteet tulisivat tarjoamaan kilpailijoille sopivasti haasteita niin fyysisesti kuin suunnistuksellisestikin.

Koska maasto oli fyysisesti haastava, suunniteltiin naisten kärkijoukkueet niin, että keltamustat pystyisivät viemään viestiä tasaisesti ilman, että suurempia ”kanuunajuoksuja” tarvittaisiin. Naisten ryhmän vetäjällä Pyry Niemellä oli luottamus, että kuinkin naisten omalla tasaisella suoritustasolla päästäisiin hyvään lopputulokseen viestissä.

Rykmentin kolmen ensimmäisen joukkueen avaajana olivat Piia Latva-Kiskola, Annabella Tolonen ja Tiina Vilska. Aloitusosuus osoittautui haasteelliseksi rykmentin naisille. Annabella ja Piia etenivät väliajoissa rintarinnan. Ratamestareiden laatimat hajonnat purivat ja Piia ja Annabella joutuivat taipumaan osuuden kärkijoukkueille. Annabella tuli rykmentin naisista ensimmäisenä vaihtoon sijalla 65. 7:49 kärkeä perässä. Minuuttia myöhemmin Piia saapui vaihtoon sijalla 80. Tiinan vaihtosijoitus oli 228.

Toiselle osuudelle metsään ampaisivat RR2:n Sirkku Minkkinen ja ykkösjoukkueen Marjo Liikanen. Molemmat etenivät alkumatkan tasaisesti sijoituksia nostellen. Lopun pienipiirteinen rinne tiukkoine hajontoineen aiheutti päänvaivaa Marjolle. Marjo sortui virheeseen, mutta selvisi vaihtoon kuitenkin hienosti sijalla 55. kaksikymmentäviisi sijaa nostaneena. Vain hieman jääneenä Sirkku saapui vaihtoon sijalla 62. Kolmosjoukkueessa Iida Varmavuo jatkoi kevään vahvoja otteitaan ja nosti joukkueensa sijalle 189.

Naisten nousujohteinen kisa jatkui kolmannella osuudella. RR1 viestiä vei Hanna Raitanen. Hanna eteni vakuuttavasti ilman suurempia virheitä ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 40. RR2:n Julia Himilä on kärsinyt loppukeväästä hieman terveysongelmista, joten Julialle tavoitteena oli tasainen ja varma suoritus. Julia onnistui muutamasta virheestä huolimatta saapumaan vaihtoon sijalla 80. RR3:n viestinviejänä kolmannella osuudella oli Mirabella Tolonen. Miralla oli hieman haasteita Harpatinvaaran koillispuolella, mutta lähirinteiden vaativat hajonnat Mira selvitti erinomaisesti, pitäen sijoituksen lähes samana.

Ankkuriosuudelle lähdettiin kutkuttavissa asetelmissa. MM-kisoihin Brittien edustusjoukkueeseen jo valittu Megan Carter-Davies pääsi metsään 14 sekuntia Lahden Suunnistajien Minna Kaupin perään. Megan ei kuitenkaan alun haparointien jälkeen päässyt Minnan kantaan. Loppuosuus sujui Meganilta mallikkaasti. Vaikkakin Megan joutui päästämään muutaman ankkurin ohitseen, onnistui hän kuitenkin nostamaan joukkueen sijoitusta. Maalissa sijaluku näytti sijaa 35. RR2 -joukkueen nuori 19 -vuotias ankkuri Kseniia Pentzina suoriutui osuudestaan hyvin. Kakkosjoukkue sijoittui viestissä lopulta sijalle 77. Kolmosjoukkueen viimeisellä osuudella suunnisti Riikka Haltia, joka onnistui tekemään tasaisen suorituksen ja tuomaan joukkueen sijalla 187 maaliin.

Kokonaisuudessaan naisten joukkueet saivat joukkueenjohtaja Pyry Niemeltä hyvän arvosanan. Kolmella ensimmäisellä rykmentin joukkueella oli nousujohteiset suoritukset viestissä ja joukkueiden taktiikat toimivat lähes niin kuin pitikin. Toki pientä viilausta jäi vielä tuleville vuosille. Joukkue on nuori ja tiimillä on hyvä pöhinä päällä. Tulemme luultavasti näkemään RR -joukkueet vieläkin paremmilla sijoituksilla tulevissa viesteissä.

Pyry Niemi

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *