RR-junnut mitaleille Oravatonnissa

Turun suunnalla juostiin lauantaina 4.10. Nuorisoviesti ja sunnuntaina Oravatonni. Nurmijärveltä lauantaiaamuna yhdeksän aikaan startanneen bussin kyytiin nousi kaikkiaan 25 nuorta ja kymmenkunta huoltajaa.

nettiin_topias_nuju_pieni

Topias Kemppi sijoittui Oravatonnissa H11-sarjassa toiseksi.

Matkalla pysähdyttiin pitämään nopea ruokailutauko ja kisapaikalle Naantalin Kuparivuorelle saavuttiin hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua. Ennen Nuorisoviestiä oli samalla alueella jo ehditty juoksemaan Sprinttiviesti, jossa Rykmentin kaksikko Jesse Laukkarinen ja Joona Ojapalo sijoittui kahdeksanneksi.

Nuorisoviestissä Rykmentiltä oli mukana yksi alle 16-vuotiaiden joukkue (A-sarja) ja neljä alle 12-vuotiaiden joukkuetta (B-sarja). Lisäksi avoimeen C-sarjaan lähti mukaan neljä joukkuetta. Viime hetken sairastumiset hieman sekoittivat alkuperäisiä suunnitelmia ja lopulta yhdestä B-sarjan joukkueesta jäi puuttumaan ankkuri.

A-sarjan joukkueessa juoksivat Pyry, Artturi, Melina, Ilari H, Julia, Pinja ja Lauri. Joukkue taisteli hyvästä sijoituksesta kymmenen parhaan joukossa, mutta lopulta suoritus päättyi hylkäykseen puuttumaan jääneen leimauksen takia. Sarjan voittoon juoksi MS Parman ykkösjoukkue yli 2,5 minuutin erolla Tampereen Pyrintöön ja kolmanneksi tullut Helsingin Suunnistajien joukkue jäi jo yli viiden minuutin päähän, joten erot kasvoivat kilpailussa varsin suuriksi.

B-sarjassa, joka koostui kahdesta tukireitti- ja kahdesta rastireittiosuudesta, oli mukana kaikkiaan 85 joukkuetta. Rykmentillä oli puolustettavanaan viimevuotinen sarjavoitto, mutta siihen ei tällä kertaa ylletty ykkösjoukkueen oltua 11. ja kakkosjoukkueen 15. Rykmentin lisäksi ainoastaan Sibbo Vargarnalla oli kaksi joukkuetta 15 parhaan joukossa, joten kokonaispanostamme voi pitää hyvänä. Viestin voiton vei tällä kertaa ensimmäiseltä osuudelta lähtien kärjessä kulkenut Lynx.

Viimeistenkin juoksijoiden saavuttua maaliin, suuntasi bussi kohti Turun keskustassa sijainnutta majapaikkaa. Nopean hotellihuoneisiin majoittumisen ja ruokailun jälkeen vuoron sai yllätysesiintyjä. Sprintin suomenmestaruuden kahta viikkoa aiemmin voittanut Jesse Laukkarinen tuli kertomaan nuorille omasta suunnistajanurastaan ja sprinttisuunnistuksesta lajina. Kiitokset Jesselle hyvästä ja mielenkiintoisesta esityksestä. Hienoa, että oman seuran huippusuunnistajat ehtivät omilta kiireiltään aina huomioimaan junioreitakin. Esityksen jälkeen loppuilta oli vapaata ohjelmaa, ja varsinkin nuorimmat matkalaiset viettivät sen pääasiassa hotellin uima-altaalla.

Aamupalan ja hotellihuoneiden luovuttamisen jälkeen bussi lähti kello yhdeksältä kohti Vehmaata ja Oravatonnin kilpailupaikkaa. Kilpailu pidettiin lähes samoissa maastoissa kuin kahta vuotta aiemmin, jolloin mukana olleille mieleen oli jäänyt lähinnä kaatosade ja alueen kuraisuus. Tällä kertaa ei ollut pelkoa samasta, sillä lauantain tapaan sää oli mitä mainioin. Edellisen päivän sprinttityyppisten reittien jälkeen siirryttiin puhtaasti metsäsuunnistukseen.

Oravatonnikilpailussa lasketaan seuroittain pisteitä 10-16 vuotiaiden sarjoissa ja Rykmentiltä näihin sarjoihin osallistui kaikkiaan 22 suunnistajaa. Lisäksi alle kymmenen- ja yli 16-vuotiaissa mukana oli yhteensä kymmenen rykmenttiläistä. Sarjavoittoja ei tänä vuonna pystytty ottamaan, mutta kuitenkin paljon hyviä sijoituksia. Toisen sijan sarjoissaan ottivat Pyry Seppälä (H15) ja Topias Kemppi (H11). Kolmansia sarjoissaan olivat Ilari Haltia (H13), Anton Kemppi (H9RR), Melina Lahdenperä (D13) ja Silva Kemppi (D10). Oravatonnin kokonaispisteissä Rykmentti sijoittui hienosti kuudenneksi ja eroa edellä olleeseen Lynxiinkin jäi vain kaksi pistettä. Kokonaispistekilpailun voiton vei Tampereen Pyrintö.

Nuorisoviestin tulokset
Oravatonnin tulokset

Teksti: Tuomas Multala

Bookmark the permalink.

Comments are closed.