Rykmentin tavoitteena top10

Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue lähtee Kuopion Jukolaan joukkueella Sander Vaher, Sami Vähänen, Jarno Parkkinen, Tuomas Tervo, Jesse Laukkarinen, Jörgen Wickholm ja Vili Niemi. Valmennuspäällikkö Marko Heiskasen mukaan valinnat eivät olleet helppoja.


-Joukkueen kunto on hyvä ja viimeisiä valintoja on aina vaikea tehdä, kun miehet ovat hyviä. Tavoite top 10, jota on vuosikausia tarjottu, mutta ei ole pitkään aikaan kelvannut. Joukkueen juoksijat toivoivat itsensä valituilla osuuksilla, joten siitä on hyvä lähteä rakentamaan, Heiskanen kertoo.
Jukolasta on odotettavissa erittäin vaativa, sillä Vehmersalmen maasto sisältää isoja mäkiä ja pienipiirteisiä alueita.

-Viestin kolme ensimmäistä pimeän ja noususummien värittämää osuutta näyttävät pitkälti suunnan viestiin. Rykmentin miehillä kapasiteetti riittää vaikka vuorta kiivetä ja melko rutinoituneita viestimiehiä on alkuun laitettu. Tuomaksen rooli joukkueessa on hiukan muuttunut, kun maastokilometrit on vaihtunut lennonjohtotornin juoksumattoon, Heiskanen kertoo juoksujärjestyksestä.

-Jessen rutinoitunutta väliosuuden juoksua tarvitaan tänäkin vuonna. Kahdelle viimeiselle asetetaan kevään kovimmat kanuunat. Jöije ei tällä kertaa ruuvaa lamppua päähän vaan uskoisin juoksevan melko yksinäistä kisaa, kun maasto on viimeistään tähän mennessä jakanut jyvät akanoihin. Ankkurina Vilille jäi viime vuodesta hiukan hampaankoloon, jota lähdetään kääntämään tulevana viikonloppuna. Mies on sähäkässä kunnossa, joten kaikki kuulemma käy. Sander, Jesse ja Vili hakevat viikolla lisäbuustia maajoukkuepaidasta Imatralta.

Rykmentin kakkosjoukkue lähtee parantamaan viime vuotuista 44:ttä sijaa joukkueella Hannu-Pekka Pukema, Matti Liukkonen, Miika Suominen, Kimmo Vilska, Eetu Summanen, Ross Morrison, Celestin Crespin. Kolmosjoukkue juoksee puolestaan järjestyksessä: Marko Väisänen, Aapo Aaltio, Otso Seppälä, Samuli Kyyrönen, Antti Paasikoski, Juha Tolonen, Joona Ojapalo.

-Kakkosjoukkue on hyvä ja tasainen nippu, jossa juoksijat olisi voinut laittaa pipoon ja nostella nimiä järjestykseen. Suuria eroja ei tulokseen kuitenkaan syntyisi. Kakkosen tavoite on top 40. Kolmosen tavoite on top 100, joten kaikille joukkueille jää hiukan kirittävää viime vuodesta, toteaa Heiskanen.

Jukolan viesti starttaa lauantai-iltana klo 23.00. Voittajajoukkuetta odotetaan maaliin klo 6.58. Koko viesti tulee suorana lähetyksenä Ylen kanavilta sekä Yle Areenasta.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.